Quiche van prei en camembert

chef-kok
Ramon Brugman
06eten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
162 personen

Ramon maakt een vegetarisch gerecht: een quiche met prei en camembert, met daarbij een rode koolsalade.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Quiche
    5
    plakjes bladerdeeg
  • 3
    prei
  • 250 ml
    room
  • 5
    eieren
  • 1
    camembert
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • Parmezaanse kaas
  • Salade van rode kool met dadels
    1/2
    rode kool
  • 100 ml
    azijn
  • 1 tl
    mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 el
    suiker
  • 200 gr
    dadels
  • 100 gr
    amandelschaafsel

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol tot een grote plak. Leg deze in een taart vorm.

  2. 2

    Snij en was de prei en bak deze aan in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Meng de eieren met de room, nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Snij de camembert in stukken

  5. 5

    Verdeel de prei over de taartvorm. Verdeel de camembert en giet de room / ei mengsel over de taart. Rasp Parmezaanskaas over het geheel. 

  6. 6

    Bak de quiche 40 minuten op 170 graden.

  7. 7

    Snij de rode kool ragfijn. Meng dit gelijk met de azijn, olijfolie, mosterd, suiker, zout en peper. Masseer alles goed door elkaar en zet het een uurtje weg.

  8. 8

    Rooster het amandelschaafsel en snijd de dadels fijn.

  9. 9

    Meng alles goed door elkaar en strooi nog wat stukjes amandel boven op de salade.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!