Quiche van prei en camembert

9 januari 2017
Stilstaand beeld van Quiche van prei en camembert

Ramon maakt een vegetarisch gerecht: een quiche met prei en camembert, met daarbij een rode koolsalade.

Ingrediënten

Quiche

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 prei
  • 250 ml room
  • 5  eieren
  • 1 camembert
  • zout/peper
  • nootmuskaat
  • Parmezaan

Salade van rode kool met dadels

  • ½ rode kool
  • 100 ml azijn
  • 1 theel mosterd
  • olijfolie
  • zout / peper
  • 3 eetl suiker
  • 200 gram dadels
  • 100 gram amandelschaafsel

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol tot een grote plak. Leg deze in een taart vorm.

  2. 2

    Snij en was de prei en bak deze aan in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Meng de eieren met de room, nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Snij de camembert in stukken

  5. 5

    Verdeel de prei over de taartvorm. Verdeel de camembert en giet de room / ei mengsel over de taart. Rasp Parmezaanskaas over het geheel. 

  6. 6

    Bak de quiche 40 minuten op 170 graden.

  7. 7

    Snij de rode kool ragfijn. Meng dit gelijk met de azijn, olijfolie, mosterd, suiker, zout en peper. Masseer alles goed door elkaar en zet het een uurtje weg.

  8. 8

    Rooster het amandelschaafsel en snijd de dadels fijn.

  9. 9

    Meng alles goed door elkaar en strooi nog wat stukjes amandel boven op de salade.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Vanille-ananas dessert
    15 februari 2017

    Vanille-ananas dessert

    Alain is in Bleiswijk waar hij de zogenaamde nedervanille proeft. Hij maakt twee heerlijkse dessert met vanille.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Broodje Joris & Alain
    14 december 2015

    Broodje Joris & Alain

    Alain maakt een heerlijk broodje met biologisch zuurdesembrood.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Ceviche van kabeljauw
    23 januari 2017

    Ceviche van kabeljauw

    Sharon maakt ceviche van kabeljauw. Dit gerecht van rauwe vis dat 'gaart' in citroensap is een oorspronkelijk Peruaanse lekkernij.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Entrecoterolletjes
    3 maart 2016

    Entrecoterolletjes

    Chef-kok Ramon Brugman houdt het tempo er goed in met een snelle maaltijd van gegrilde...

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Geflambeerde warme appeltaartjes
    27 december 2016

    Geflambeerde warme appeltaartjes

    Ramon maakt heerlijke geflambeerde warme appeltaartjes. Deze zijn ook heerlijk om later deze week op oudejaarsdag op tafel te zetten.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Caesar salade a la Alain
    5 oktober 2016

    Caesar salade a la Alain

    Alain maakt een caesar salade met de Brandrood kaas.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Italiaanse boerenkool
    4 mei 2017

    Italiaanse boerenkool

    Sharon bereidt een heerlijke Italiaanse boerenkool, zéker ook lekker in het voorjaar met cavolo nero (palmkool).

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Thaise groene curry!
    14 januari 2016

    Thaise groene curry!

    Thaise groene curry met kip is één van de meest populaire afhaalgerechten van nu! Maar: zelf maken is leuker, gezonder, goedkoper en.. sneller?

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Witlof chutney
    22 december 2016

    Witlof chutney

    Ramon maakt verschillende bijgerechten voor het kerstdiner. Zo ook witlof chutney. Hoe je dat...

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzonder: zeewierkaas
    14 september 2016

    Bijzonder: zeewierkaas

    Alain is op Vlieland waar een kaasmaker Nils bijzondere zeewierkaas laat rijpen in een bunker.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Okersoep
    10 november 2016

    Okersoep

    Sharon maakt okersoep. Een soep die ze graag maakt, zeker als er iemand grieperig lijk te worden.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Ile Flottante
    13 november 2015

    Ile Flottante

    Alain maakt het dessert ile Flottante. Dit betekent 'drijvend eiland' in het Frans.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Porchetta met Italiaanse salade
    1 november 2016

    Porchetta met Italiaanse salade

    Ramon slaat aan het vlees braden: hij maakt porchetta met een klassieke Italiaanse salade.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Frisse salade en gebakken 'Friese' visworst
    11 december 2015

    Frisse salade en gebakken 'Friese' visworst

    Twee borrelgerechten die goed samen gaan met de frisse Friese wijn.

Pagina's