Recept: Quiche van prei en camembert

9 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 9 stemmen)
Stilstaand beeld van Quiche van prei en camembert

Ramon maakt een vegetarisch gerecht: een quiche met prei en camembert, met daarbij een rode koolsalade.

Ingrediënten voor Quiche van prei en camembert

Quiche

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 prei
  • 250 ml room
  • 5  eieren
  • 1 camembert
  • zout/peper
  • nootmuskaat
  • Parmezaan

Salade van rode kool met dadels

  • ½ rode kool
  • 100 ml azijn
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie
  • zout / peper
  • 3 el suiker
  • 200 g dadels
  • 100 g amandelschaafsel

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol tot een grote plak. Leg deze in een taart vorm.

  2. 2

    Snij en was de prei en bak deze aan in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Meng de eieren met de room, nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Snij de camembert in stukken

  5. 5

    Verdeel de prei over de taartvorm. Verdeel de camembert en giet de room / ei mengsel over de taart. Rasp Parmezaanskaas over het geheel. 

  6. 6

    Bak de quiche 40 minuten op 170 graden.

  7. 7

    Snij de rode kool ragfijn. Meng dit gelijk met de azijn, olijfolie, mosterd, suiker, zout en peper. Masseer alles goed door elkaar en zet het een uurtje weg.

  8. 8

    Rooster het amandelschaafsel en snijd de dadels fijn.

  9. 9

    Meng alles goed door elkaar en strooi nog wat stukjes amandel boven op de salade.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter