Jamilah's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Pompoen met koriander en chiliyoghurt
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
65 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
3 personen

Het favoriete Ramadanrecept van Jamilah Sherally zijn groentes uit de oven met een twist van Ottolenghi, namelijk een topping van chiliyoghurt en koriandersaus. Zij gebruikt hier zelf niet alleen pompoen, maar ook andere groentes voor zoals pastinaak, zoete aardappel en wortel. Het is een simpel en gezond gerecht en vooral de koriandersaus brengt een zeer speciale ‘touch’ aan het geheel. 

let op: dit is een getipt recept speciaal voor Ramadan en geen recept bereid door onze chef-koks.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    flespompoen (grote)
  • 1 tl
    kaneel
  • 6 el
    traditionele olijfolie
  • 1 1/4 tl
    zout
  • 1/2 tl
    versgemalen zwarte peper
  • 50 g
    verse koriander (extra om te garneren)
  • 1 teen
    knoflook
  • 20 g
    pompoenpitten
  • 200 g
    Griekse yoghurt
  • 1 1/2 tl
    sriracha sauce
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. 2

    Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in parten van 2 cm dik en ca. 7 cm lang, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, de olie, ¾ tl zout en royaal peper. Meng alles, zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze ca. 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, de olie en een royale snuf zout in de blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze ca. 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Roer vlak voor je de pompoen gaat opdienen, de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Je kunt de yoghurt en kruidenpuree ook eerst licht door elkaar roeren. Bestrooi met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!