Vegetarische Ramen

Vegetarische Ramen
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
208 personen
Sharon maakt een heerlijke, vegetarische ramen, een klassiek Japanse noedelsoep. Een goedgevulde maaltijdsoep met paksoi, tofu, broccoli en eitjes.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 375 g
    tofu
  • 300 g
    ramen noedels
  • 125 g
    taugé
  • 1
    bosje lange ui
  • 1
    broccoli
  • 15 g
    gember
  • 2
    tomaten
  • 1
    bosje bladselderij
  • 4
    eitjes
  • 2 el
    gedroogde uitjes
  • 2 el
    groentebouillonpoeder
  • 1
    paksoi
  • sojasaus
  • 1 tl
    kurkuma
  • Ingrediënten smoothie (4 personen)
    1
    appel
  • 1
    banaan
  • 1
    komkommer
  • 1
    glas water
  • stukje gember
  • snufje kaneel
  1. 1

    Voor dat je gaat beginnen laat je de tofu uitlekken door er 1 uur van tevoren een zware pan op te plaatsen. Plaats een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek erover. Zet er een zware pan op zodat, er zoveel mogelijk vocht uit komt.

  2. 2

    Breng het water met de groentebouillonpoeder aan de kook en kook de noedels hierin in 4 min gaar. Schep een deel van de bouillon uit en verdeel over ruime kommen. Houd de rest van de bouillon warm met de deksel op de pan.

  3. 3

    Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze beetgaar.

  4. 4

    Snij de tofu in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn en verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de tofu op hoog vuur in 6 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en de kurkuma toe aan de tofu en blus het af met de sojasaus.

  5. 5

    Kook de eieren naar wens gaar. Snij de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten vervolgens in blokjes. Rasp de gember fijn. Snij de paksoi in stukken en bak deze met de gember ongeveer 2 min op hoog vuur. Schep de paksoi en de broccoli op de noedels in de kommen en schenk de rest van de bouillon erover. Verdeel de tofu en gedroogde uitjes, lange ui, tomaatjes, taugé, wat fijn gesneden bladselderij en het gekookte eitje erover.

  6. 6

    Maak de komkommersmoothie. Doe de appel, banaan, komkommer, het water, de gember met een snufje kaneel in de blender en blend het tot een smoothie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!