Jesse Klaver's favoriete vega boemboe Bali
Onze chef-kok Ramon Brugman kookt met Jesse Klaver. Hij houdt enorm van koken en heeft van zijn Indische oma een berg kookkennis meegekregen. Zijn lievelingsgerecht is een vegetarische boemboe Bali met jackfruit en zelfgemaakte Atjar Tjampoer.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vega boemboe Bali1 blikjackfruit (500 gr)
-
1ui
-
3 tenenknoflook
-
1 tlSambal Oelek
-
2 blaadjesdjeroek poeroet
-
1 stengellaos
-
2 cmverse gember
-
2 elgembersiroop
-
1 tltamarinde pasta
-
1 elgula djawa
-
1 tlkemiri pasta
-
1 eltomatenpuree
-
320 grrijst
-
•olijfolie
-
Atjar Tjampoer150 grspitskool dun gesneden
-
150 grwortel julienne gesneden
-
100 grdunne reepjes komkommer
-
1rode ui
-
100 mlazijn
-
100 grsuiker
-
1 tlkoenjit
-
Maak een boemboe (kruidenpasta) van de ui, knoflook, sambal, de laos, gember, gembersiroop, tamarinde pasta, gula djawa, kemiri pasta en tomatenpuree. Je kunt de boemboe in een grote vijzel fijnmalen of met een staafmixer. Voeg in het laatste geval wat olie toe, dat maakt het makkelijker.
-
Verhit een scheut olie in een pan en bak de boemboe aan. Voeg de jackfruit en de djeroek poeroet toe. Zet dan het vuur laag en laat het zacht pruttelen.
-
Kook de rijst volgens de verpakking. Giet het af en laat het even staan met de deksel op de pan.
-
Voor de Atjar Tjampoer kneus je de spitskool en strooi je er een beetje zout overheen. Meng het met de andere groenten en doe het in een glazen pot.
-
Breng de azijn aan de kook en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot het volledig is opgenomen. Voeg daarna de koenjit toe voor de kleur.
-
Laat het mengsel afkoelen en giet het vervolgens over de groenten in de pot. Laat het even staan. Bij voorkeur een nacht.
- Geniet van je vega boemboe Bali!