Joost Eerdmans' recept voor Haagse bluf met krokante amandelen
Onze chef-kok Ramon Brugman en Joost Eerdmans maken een dessert uit hun jeugd. Haagse bluf! Zoet, luchtig, met zelfgemaakte bessen compote en een krokantje van amandelen. Binnen 15 minuten gemaakt. We bluffen niet!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de Haagse bluf2eiwitten
-
150 grsuiker
-
200 mlbessen uit de diepvries
-
Voor de bessen compote100 graalbessen
-
100 grgeleisuiker
-
1citroen
-
Voor de decoratie1sinaasappel
-
•krokante amandelen
-
Ontdooi de bessen uit de vriezer en pureer ze. Haal ze vervolgens door een zeef om de schillen van het sap te scheiden.
-
Voor de Haagse bluf klop het eiwit van twee eieren stijf in een vetvrije kom. Voeg langzaam de suiker toe. Als het eiwit stijf is voeg je langzaam ook het bessen sap toe. Meng het goed door elkaar.
-
Voor de bessen compote rits de aalbessen van de stokjes en doe ze in een pan. Voeg suiker en het sap van de citroen toe en breng het aan de kook. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
-
Doe een flinke lepel van de bessen compote onderin het glas. Schep de Haagse bluf op de compote en rasp er wat sinaasappelschil overheen.
- Geniet van de Haagse bluf!