Kaaskroketten met gefrituurde uien

culinair expert
Alain Caron
Kaaskroket
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Maak zelf kaaskrotten! Alain laat je ook zien hoe je een garnituur maakt van gefrituurde uien.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 400 gr
    kaas
  • 60 gr
    boter
  • 70 gr
    bloem
  • 400 ml
    melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Worcestershiresaus
  • Om te paneren
    eiwit
  • bloem
  • paneermeel
  • 1
    grote witte ui
  • 1
    appel
  • 2 tl
    mosterd
  • 2 el
    crème fraîche
  • 1 el
    piccalilly
  • 3
    augurken

Bereiding

  1. 1

    Snij de kaas in blokjes van een halve cm. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Verhit dit tot het begint te pruttelen en roer goed. Voeg de melk er bij en breng dit aan de kook onder regelmatig roeren, tot een gladde saus

  2. 2

    Voeg de nootmuskaat, peper, zout en worcestershiresaus toe aan de saus en doe dan de blokjes kaas erbij. Roer dit door tot de kaas gesmolten is en schenk het geheel op een grote platte schaal om af te koelen. Dek af met huishoudfolie en zet dit een nacht in de koelkast
     

  3. 3

    Verdeel de kroketvulling in 10 stukken en rol er ballen van, om ze vervolgens tot kroket te rollen. Haal deze door de bloem, dan door het eiwit, en vervolgens het paneermeel. Haal ze nog eens door het eiwit en de paneermeel
     

  4. 4

    Frituur de kroketten 3 tot 4 minuten op 180°C
     

  5. 5

     Snij de ui in ringen. Frituur de uien totdat ze goudbruin en knapperig zijn

  6. 6

    Snij de appel in blokjes, net als de augurken en meng met de appel, crème fraîche, mosterd en piccalilly
     

  7. 7

    Serveer de kaaskroketten op de garnituur en serveer de uienringen daar bij

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!