Recept: Kaaskroketten met gefrituurde uien

20 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Kaaskroketten met gefrituurde uien

Maak zelf kaaskrotten! Alain laat je ook zien hoe je een garnituur maakt van gefrituurde uien.

10 stuks
Ingrediënten voor Kaaskroketten met gefrituurde uien
  • 400g kaas naar keuze
  • 60g boter
  • 70g bloem
  • 400g melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Paar druppels worcestershiresaus

Om in te paneren:

  • Eiwit
  • Bloem
  • Paneermeel
     
  • 1 grote witte ui
  • 1 appel
  • 2 tl mosterd
  • 1-2 el crème fraîche
  • 1 el picalilly
  • 2-3 augurken

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de kaas in blokjes van een halve cm. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Verhit dit tot het begint te pruttelen en roer goed. Voeg de melk er bij en breng dit aan de kook onder regelmatig roeren, tot een gladde saus

  2. 2

    Voeg de nootmuskaat, peper, zout en worcestershiresaus toe aan de saus en doe dan de blokjes kaas erbij. Roer dit door tot de kaas gesmolten is en schenk het geheel op een grote platte schaal om af te koelen. Dek af met huishoudfolie en zet dit een nacht in de koelkast
     

  3. 3

    Verdeel de kroketvulling in 10 stukken en rol er ballen van, om ze vervolgens tot kroket te rollen. Haal deze door de bloem, dan door het eiwit, en vervolgens het paneermeel. Haal ze nog eens door het eiwit en de paneermeel
     

  4. 4

    Frituur de kroketten 3 tot 4 minuten op 180°C
     

  5. 5

     Snij de ui in ringen. Frituur de uien totdat ze goudbruin en knapperig zijn

  6. 6

    Snij de appel in blokjes, net als de augurken en meng met de appel, crème fraîche, mosterd en piccalilly
     

  7. 7

    Serveer de kaaskroketten op de garnituur en serveer de uienringen daar bij

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter