Kabeljauwfilet met pasta en salade

19 april 2017
Stilstaand beeld van Kabeljauwfilet met pasta en salade

Ramon Brugman tovert een betaalbare maaltijd op tafel met in de oven gegaarde groenten en kabeljauwfilet. Deze vormen samen de saus voor de linguini. Het gerecht wordt geserveerd met een salade caprese. Ofwel een Italiaans feestje.

4 personen
Ingrediënten

ingrediënten voor de pasta:

  • 700 g kabeljauwfilet
  • 200 g mini tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/4 bos dille
  • 1/4 bos bieslook
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 citroen
  • 1 stuk Parmezaan
  • 320 g linguine

tomaten/ mozzarella salade:

  • 300 g tomaten
  • 1 bol goede kwaliteit mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 200°C. Pak een flinke ovenschaal. Snij de ui en knoflook super fijn. Snij de tomaatjes door de helft. Snij de olijven en de kruiden fijn. 

  2. 2

    Bewaar een beetje van de kruiden apart in een bakje.

     

  3. 3

    Mix nu alles door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Neem nu de kabeljauwfilet en breng deze op smaak met zout en peper. Leg deze boven op de tomaten mengsel. Plaats de schaal in een oven van 200°C ongeveer 30 minuten.

  5. 5

    Kook onder tussen de pasta gaar.

  6. 6

    Maak de salade. Snij de tomaten en mozzarella in plakken en leg op een bord. 

  7. 7

    Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de tomaten heen. Doe dan een eetlepel rode wijnazijn over het geheel. Daarna de honing en als laatste de olie. Nu nog wat zout en peper en de salade is klaar.

  8. 8

    Doe wat pasta in een bord. Als de vis gaar is schep je voorzichtig een stuk kabeljauw boven op de pasta. Schep hier weer wat van de tomaten/ olijven mengsel over heen. 

  9. 9

    Rasp er een beetje rasp op van de citroenen en Parmezaan.

  10. 10

    Leg een paar kleine lepeltjes crème fraîche boven op de pasta  zodat deze langzaam tussen de pasta smelt. Bestrooi nog met de kruiden. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter