Kabeljauwfilet met pasta en salade

19 april 2017
Stilstaand beeld van Kabeljauwfilet met pasta en salade

Ramon Brugman tovert een betaalbare maaltijd op tafel met in de oven gegaarde groenten en kabeljauwfilet. Deze vormen samen de saus voor de linguini. Het gerecht wordt geserveerd met een salade caprese. Ofwel een Italiaans feestje.

4 personen
Ingrediënten

ingrediënten voor de pasta:

  • 700 g kabeljauwfilet
  • 200 g mini tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/4 bos dille
  • 1/4 bos bieslook
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 citroen
  • 1 stuk Parmezaan
  • 320 g linguine

tomaten/ mozzarella salade:

  • 300 g tomaten
  • 1 bol goede kwaliteit mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 200°C. Pak een flinke ovenschaal. Snij de ui en knoflook super fijn. Snij de tomaatjes door de helft. Snij de olijven en de kruiden fijn. 

  2. 2

    Bewaar een beetje van de kruiden apart in een bakje.

     

  3. 3

    Mix nu alles door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Neem nu de kabeljauwfilet en breng deze op smaak met zout en peper. Leg deze boven op de tomaten mengsel. Plaats de schaal in een oven van 200°C ongeveer 30 minuten.

  5. 5

    Kook onder tussen de pasta gaar.

  6. 6

    Maak de salade. Snij de tomaten en mozzarella in plakken en leg op een bord. 

  7. 7

    Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de tomaten heen. Doe dan een eetlepel rode wijnazijn over het geheel. Daarna de honing en als laatste de olie. Nu nog wat zout en peper en de salade is klaar.

  8. 8

    Doe wat pasta in een bord. Als de vis gaar is schep je voorzichtig een stuk kabeljauw boven op de pasta. Schep hier weer wat van de tomaten/ olijven mengsel over heen. 

  9. 9

    Rasp er een beetje rasp op van de citroenen en Parmezaan.

  10. 10

    Leg een paar kleine lepeltjes crème fraîche boven op de pasta  zodat deze langzaam tussen de pasta smelt. Bestrooi nog met de kruiden. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Visballetjes
    17 mei 2016

    Visballetjes

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd van krokante visballetjes met lauwwarme asperges...

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Surinaamse zuurkool
    24 oktober 2016

    Surinaamse zuurkool

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd: Surinaamse zuurkool.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Reefilet met chocoladesaus
    17 april 2017

    Reefilet met chocoladesaus

    Alain maakt met de chocolade van Tom van Veen een heerlijk gerecht. Hij maakt reefilet met een chocoladesaus. Tom maakt paaseitjes met dennennaaldenvulling.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Snoekbaars met Opperdoezer ronde
    23 september 2016

    Snoekbaars met Opperdoezer ronde

    Leon maakt een gerecht voor bij de jenever. Snoekbaars met Opperdoezer ronde, boerenboter, peterselie en citroen.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Bloemkool pizza
    29 februari 2016

    Bloemkool pizza

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke pizza met een glutenvrije bodem…van bloemkool....

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Strudel van spinazie en feta
    27 februari 2017

    Strudel van spinazie en feta

    Ramon maakt een snelle maaltijd, een lekkere winterse Strudel. Een Griekse variant: een strudel met een vulling van spinazie en feta.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Aspergesoep en voorjaarssalade
    24 april 2017

    Aspergesoep en voorjaarssalade

    Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter
    27 april 2016

    Rode mul met venkel en een saus van Oranjebitter

    Alain maakt een heerlijk gerecht bij Oranjebitter.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Koken met restjes
    15 maart 2017

    Koken met restjes

    Alain kookt met Estée Strooker. Zij deed mee met de allereerste editie van het tv-programma Masterchef. Haar missie: gooi geen voedsel weg.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Limburgse pasta
    10 maart 2016

    Limburgse pasta

    Culinair expert Alain Caron bezoekt in het Limburgse Beek pastamaker Ruud Souren die pasta met...

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Chaamse Pel in Bouillon met crème van aardpeer
    27 januari 2016

    Chaamse Pel in Bouillon met crème van aardpeer

    Alain maakt een Chaams Pel in bouillon met crème van aardpeer.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Aardappelsalade met groenten
    8 september 2016

    Aardappelsalade met groenten

    Alain maakt een heerlijk gerecht in Veenhuizen bij de ecologische groentetuin: aardappelsalade met groenten.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Dessertsoep
    11 maart 2016

    Dessertsoep

    Alain wordt meegenomen in de wereld vna de Latte Art. Hij maakt hier een dessertsoepje bij.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Wijting (vis) met kruiden bij de absint
    29 januari 2016

    Wijting (vis) met kruiden bij de absint

    Leon maakt een heerlijk gerecht bij absint: wijting in kruiden.

Pagina's