Kabeljauwfilet met pasta en salade
Ramon Brugman tovert een betaalbare maaltijd op tafel met in de oven gegaarde groenten en kabeljauwfilet. Deze vormen samen de saus voor de linguini. Het gerecht wordt geserveerd met een salade caprese. Ofwel een Italiaans feestje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
ingrediënten voor de pasta700 gkabeljauwfilet
-
200 gmini tomaatjes
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1/2bos peterselie
-
1/4bos dille
-
1/4bos bieslook
-
100 gzwarte olijven
-
200 mlcrème fraîche
-
1citroen
-
1stuk Parmezaan
-
320 glinguine
-
tomaten/ mozzarella salade300 gtomaten
-
1bol goede kwaliteit mozzarella
-
10blaadjes basilicum
-
3 elolijfolie
-
1 elrode wijnazijn
-
1 elhoning
-
•zout/peper
-
Zet de oven aan op 200°C. Pak een flinke ovenschaal. Snij de ui en knoflook super fijn. Snij de tomaatjes door de helft. Snij de olijven en de kruiden fijn.
-
Bewaar een beetje van de kruiden apart in een bakje.
-
Mix nu alles door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper.
-
Neem nu de kabeljauwfilet en breng deze op smaak met zout en peper. Leg deze boven op de tomaten mengsel. Plaats de schaal in een oven van 200°C ongeveer 30 minuten.
-
Kook onder tussen de pasta gaar.
-
Maak de salade. Snij de tomaten en mozzarella in plakken en leg op een bord.
-
Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de tomaten heen. Doe dan een eetlepel rode wijnazijn over het geheel. Daarna de honing en als laatste de olie. Nu nog wat zout en peper en de salade is klaar.
-
Doe wat pasta in een bord. Als de vis gaar is schep je voorzichtig een stuk kabeljauw boven op de pasta. Schep hier weer wat van de tomaten/ olijven mengsel over heen.
-
Rasp er een beetje rasp op van de citroenen en Parmezaan.
-
Leg een paar kleine lepeltjes crème fraîche boven op de pasta zodat deze langzaam tussen de pasta smelt. Bestrooi nog met de kruiden.
- Eet smakelijk!