Kabeljauwfilet met pasta en salade

19 april 2017
Stilstaand beeld van Kabeljauwfilet met pasta en salade

Ramon Brugman tovert een betaalbare maaltijd op tafel met in de oven gegaarde groenten en kabeljauwfilet. Deze vormen samen de saus voor de linguini. Het gerecht wordt geserveerd met een salade caprese. Ofwel een Italiaans feestje.

4 personen
Ingrediënten

ingrediënten voor de pasta:

  • 700 g kabeljauwfilet
  • 200 g mini tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/4 bos dille
  • 1/4 bos bieslook
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 citroen
  • 1 stuk Parmezaan
  • 320 g linguine

tomaten/ mozzarella salade:

  • 300 g tomaten
  • 1 bol goede kwaliteit mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • zout/peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Zet de oven aan op 200°C. Pak een flinke ovenschaal. Snij de ui en knoflook super fijn. Snij de tomaatjes door de helft. Snij de olijven en de kruiden fijn. 

  2. 2

    Bewaar een beetje van de kruiden apart in een bakje.

     

  3. 3

    Mix nu alles door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Neem nu de kabeljauwfilet en breng deze op smaak met zout en peper. Leg deze boven op de tomaten mengsel. Plaats de schaal in een oven van 200°C ongeveer 30 minuten.

  5. 5

    Kook onder tussen de pasta gaar.

  6. 6

    Maak de salade. Snij de tomaten en mozzarella in plakken en leg op een bord. 

  7. 7

    Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de tomaten heen. Doe dan een eetlepel rode wijnazijn over het geheel. Daarna de honing en als laatste de olie. Nu nog wat zout en peper en de salade is klaar.

  8. 8

    Doe wat pasta in een bord. Als de vis gaar is schep je voorzichtig een stuk kabeljauw boven op de pasta. Schep hier weer wat van de tomaten/ olijven mengsel over heen. 

  9. 9

    Rasp er een beetje rasp op van de citroenen en Parmezaan.

  10. 10

    Leg een paar kleine lepeltjes crème fraîche boven op de pasta  zodat deze langzaam tussen de pasta smelt. Bestrooi nog met de kruiden. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Appeltjes met geitenkaas
    18 november 2016

    Appeltjes met geitenkaas

    Leon en Milton proeven strowijn. Leon maakt daar natuurlijk een lekker hapje bij. Hij maakt appels van de barbecue met geitenkaas en sinaasappel.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Dessertsoep
    11 maart 2016

    Dessertsoep

    Alain wordt meegenomen in de wereld vna de Latte Art. Hij maakt hier een dessertsoepje bij.

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Spaghetti venkel en salami
    16 maart 2017

    Spaghetti venkel en salami

    Ramon maakt een heerlijke snelle maaltijd van spaghetti met venkel en salami. Met een toetje: crème brûlée.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Nasi van bloemkool
    24 november 2016

    Nasi van bloemkool

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd: nasi gemaakt van bloemkool, chorizo en kippendijen.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Porchetta met Italiaanse salade
    1 november 2016

    Porchetta met Italiaanse salade

    Ramon slaat aan het vlees braden: hij maakt porchetta met een klassieke Italiaanse salade.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Hoofdgerecht: Canard à l'orange
    21 december 2016

    Hoofdgerecht: Canard à l'orange

    Het hoofdgerecht van het BinnensteBuiten kerstdiner wordt verzorgd door Alain. Hij maakt een spectaculaire Canard à l'orange.

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Salade met een gepocheerd eitje en een hollandaisesaus
    28 maart 2016

    Salade met een gepocheerd eitje en een hollandaisesaus

    Alain maakt bij een kippenboer in Zeeland het beste Paas-ei!

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Runderstoof met cranberries & laurier
    11 januari 2017

    Runderstoof met cranberries & laurier

    Op de biologische cranberry boerderij kookt hij voor de gepassioneerde boeren een runderstoof met cranberries en laurier.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Berkenwijn
    20 mei 2016

    Berkenwijn

    Culinair expert Alain Caron ontmoet in Lopik muzikant en Robert Berger. Hij maakt ondermeer...

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke, traditionele kaas
    12 april 2017

    Ambachtelijke, traditionele kaas

    Hoeve Waterrijk staat op een eiland in de Kagerplassen. Hier wordt door de familie Van der Poel al drie generaties lang kaas gemaakt. Met veel liefde en geduld.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Recept walnotenolie
    22 februari 2017

    Recept walnotenolie

    Alain is bij Ad van Lamoen. Ad maakt op de ouderwetse manier walnotenolie. Met verse walnotenolie maakt Alain natuurlijk een heerlijk gerecht.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Vijgen uit de oven met paardenmelk crème
    14 oktober 2016

    Vijgen uit de oven met paardenmelk crème

    Alain is in Dordrecht en proeft paardenmelk. Met deze melk maakt hij een mooi dessert met vijgen.

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Bruine bonen & gebakken banaan
    9 maart 2017

    Bruine bonen & gebakken banaan

    Sharon kookt een heerlijk Zuid-Amerikaans gerecht: Surinaamse bruine bonen met rijst en gebakken banaan.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Bijgerechten: o.a. gebraiseerde witlof
    22 december 2016

    Bijgerechten: o.a. gebraiseerde witlof

    Ramon maakt een aantal bijgerechten die passen bij de hoofdgerechten van Alain: gebraiseerde witlof, gratin van schorseneren en chutney van witlof.

Pagina's