Kelp noedels met cassave

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd met minder bekende, maar hele bijzondere ingrediënten: kelp noedels. Vetvrij, glutenvrij, laag in koolhydraten en o zo makkelijk! En erbij? Cassave met bimi. Die zijn groen, knapperig en een kruising tussen broccoli en asperges. Je moet er maar opkomen.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    pakken kelp noedels
  • 2 el
    Hoisinsaus
  • 2
    grote cassave
  • 200 g
    bimi
  • 2
    teentjes knoflook
  • 20 g
    gember
  • 1
    bosje koriander
  • 1 el
    sesamzaad
  • 2
    tomaten
  • 1
    ui
  • olie
  1. Schil en snij de cassave in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de cassave gaar dit duurt ongeveer 15 min. Als de cassave gaar is schep je deze uit het kokende water (gooi het water niet weg) en laat je de cassave enkele minuten drogen in een vergiet. 

  2. Verhit een pan met olie of verwarm een frituurpan op 175 graden en bak de cassave goudbruin. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.

  3. Blancheer in het kokend water de bimi beetgaar. Als de bimi beetgaar is laat je het koud worden in koud water zodat het niet verder door kan garen.  

  4. Verhit een wok met wat olie, snipper het uitje, hak de knoflook, snij de gember fijn en snij de tomaten zonder zaadlijst in kleine blokjes. Bak dit in de hete wok ongeveer 2 min dan voeg je de Hoisinsaus eraan toe, roerbak dit in zijn geheel 1 min goed door elkaar. 

  5. Spoel de kelp noedels schoon in een vergiet onder koud stromend water. Laat het goed uitlekken en roer dit rustig door de Hoisinsaus. 

  6. Voeg de bimi er aan toe en haal de wok van het vuur. Roer de gefrituurde cassave erdoor. Maak het af met wat blaadjes koriander en gebakken sesamzaadjes.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.