Kikkererwtenpuree met kip en groene asperges
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snel te bereiden heerlijke maaltijd: kikkererwtenpuree met groene asperges, gegrilde kipfilet en fetakaas.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4kipfilets
-
400 gkikkererwten uit blik
-
150 mlmelk
-
500 ggroene asperges
-
1bosje koriander
-
1limoen
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
1tomaat
-
•zeezout
-
•olijfolie
-
200 gfeta kaas
-
100 gGriekse yoghurt
-
1 elkerrie poeder
-
1teen knoflook
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn, fruit deze in een hapjes pan met een scheutje olijfolie op een laag vuurtje.
-
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en bak deze mee.
-
Spoel de kikkererwten schoon en voeg deze toe aan de pan samen met de melk, bak dit in ongeveer 10 min zacht. Na de 10 min maal je het in de keukenmachine tot puree.
-
Knijp het sap van 1 limoen bij de kikkererwtenpuree. Snij het bosje koriander fijn, en roer dit ook door de puree. Maak het vervolgens op smaak met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie en grof zeezout. Bak de asperges vervolgens 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Marineer de kipfilets met de yoghurt, kerriepoeder, teentje knoflook en wat peper en zout naar smaak. Laat dit zo lang mogelijk intrekken het liefst een uur van ter voren.
-
Verhit een grill pan en grill de kipfilets aan beide kanten in ongeveer 4 min gaar.
-
Bouw het gerechtje op en verkruimel er bij voor het serveren wat fetakaas over.
- Eet smakelijk!