Kikkererwtensalade met yoghurtdressing
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 ggekookte kikkererwten
-
200 gfetakaas
-
10cherrytomaatjes
-
1bosje radijsjes
-
1bosje munt
-
1bosje peterselie
-
1bosje selderij
-
1bosje dille
-
1rode ui
-
1citroen
-
•olijfolie
-
Voor de yoghurtdressing6 elGriekse yoghurt
-
3 elmayonaise
-
2 elolijfolie
-
2 elwater
-
Voor het knoflook-kaasbrood200 ggeraspte kaas
-
4teentjes knoflook
-
2afbakstokbroden
-
2mozzarellabollen
-
1 dlolijfolie
-
Benodigdheden•staafmixer
-
Begin met het maken van de kikkererwtensalade. Was alle kruiden goed en verwijder de kruidenblaadjes van de steeltjes. Snijd de radijsjes in partjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de rode ui in ringen. Meng de kikkererwten met de rode ui, de kruidenblaadjes, cherrytomaatje en de radijsjes. Maak het op smaak met het sap van de citroen en een scheutje olijfolie. Als laatste verkruimel je de fetakaas erop.
-
Voor de yoghurtdressing meng je de Griekse yoghurt, de olijfolie, mayonaise en het water goed door elkaar heen.
-
Ga verder met het maken van de knoflook-kaasbroden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de stokbroden ongeveer tien keer in. Let op: snijd ze niet helemaal door. Mix met een staafmixer de teentjes knoflook door de olijfolie. Vouw de stokbroden in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open. Smeer de stokbroden in met de knoflookolie. Snijd de mozzarella in net zoveel plakjes als dat je de stokbroden hebt ingesneden en vul de stokbroden met de mozzarella. Bestrooi de bovenkant royaal met de geraspte kaas en bak de broden tien minuten af in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!