7 minuten

Kikkererwtensalade met yoghurtdressing

Vandaag maakt chef-kok Sharon de Miranda een heerlijke salade die je snel op tafel kunt hebben. Kikkererwtensalade – rijk gevuld met kruiden en fetakaas - met een yoghurtdressing en knoflook-kaasbrood uit de oven. Daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen?!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    gekookte kikkererwten
  • 200 g
    fetakaas
  • 10
    cherrytomaatjes
  • 1
    bosje radijsjes
  • 1
    bosje munt
  • 1
    bosje peterselie
  • 1
    bosje selderij
  • 1
    bosje dille
  • 1
    rode ui
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • Voor de yoghurtdressing
    6 el
    Griekse yoghurt
  • 3 el
    mayonaise
  • 2 el
    olijfolie
  • 2 el
    water
  • Voor het knoflook-kaasbrood
    200 g
    geraspte kaas
  • 4
    teentjes knoflook
  • 2
    afbakstokbroden
  • 2
    mozzarellabollen
  • 1 dl
    olijfolie
  • Benodigdheden
    staafmixer
  1. Begin met het maken van de kikkererwtensalade. Was alle kruiden goed en verwijder de kruidenblaadjes van de steeltjes. Snijd de radijsjes in partjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de rode ui in ringen. Meng de kikkererwten met de rode ui, de kruidenblaadjes, cherrytomaatje en de radijsjes. Maak het op smaak met het sap van de citroen en een scheutje olijfolie. Als laatste verkruimel je de fetakaas erop. 

  2. Voor de yoghurtdressing meng je de Griekse yoghurt, de olijfolie, mayonaise en het water goed door elkaar heen. 

  3. Ga verder met het maken van de knoflook-kaasbroden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de stokbroden ongeveer tien keer in. Let op: snijd ze niet helemaal door. Mix met een staafmixer de teentjes knoflook door de olijfolie. Vouw de stokbroden in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open. Smeer de stokbroden in met de knoflookolie. Snijd de mozzarella in net zoveel plakjes als dat je de stokbroden hebt ingesneden en vul de stokbroden met de mozzarella. Bestrooi de bovenkant royaal met de geraspte kaas en bak de broden tien minuten af in de voorverwarmde oven. 

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.