Gefrituurde risottoballetjes met frisse dips met kokos en koriander
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke krokante snack! Gefrituurde risottoballetjes met twee frisse dips; een korianderdip en een kokosyoghurt-dip met knoflook.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de risottoballetjes:175 gramrisottorijst
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
600 mlgroentebouillon
-
1 elsojasaus
-
1 eltamarinde pasta
-
1limoen
-
1bosje dille
-
200 gramoesterzwammen
-
20 grambloem
-
•peper en zout
-
•olie
-
Voor het paneerlaagje:75 gramrijstbloem
-
75 mlwater
-
100 grampaneermeel
-
Voor de korianderdip:4groene pepers
-
1bosje koriander
-
1limoen
-
1sjalotje
-
2teentjes knoflook
-
2 dlolijfolie
-
2 elsesamolie
-
2 elsojasaus
-
Voor de kokosyoghurt-dip met knoflook:2 dlkokosyoghurt
-
10 gramplatte peterselie
-
2teentjes knoflook
-
2 tlcayennepeper
-
•zout
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Neem een hapjespan met een beetje olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
-
Bak de risottorijst mee totdat deze ook glazig is, ongeveer 3 minuten.
-
Hak in een keukenmachine de oesterzwammen fijn en bak deze kort mee. Voeg de bloem toe en bak ook deze even mee.
-
Schenk er beetje bij beetje de groentebouillon aan toe totdat het opgenomen is. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.
-
Breng het op smaak met de tamarinde, sojasaus, het sap van de limoen en fijngesneden dille. Laat de risotto afkoelen en plaats het vervolgens 2 uur in de koelkast.
-
Ga verder met het maken van de dips. Voor de korianderdip mix je alle ingrediënten in de keukenmachine tot een mooie salsa.
-
Voor de kokosyoghurt-dip hak je de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng dit door de yoghurt en breng het op smaak met de cayennepeper en wat zout naar smaak.
-
Na 2 uur haal je de risotto uit de koelkast. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 graden en maak ondertussen een papje van de rijstbloem en het water.
-
Verdeel de risotto in 12 balletjes en rol deze door het papje en daarna door het paneermeel tot ze rondom bedekt zijn. Frituur de rijstballetjes ongeveer 3 minuten en laat ze vervolgens even uitlekken.
-
Serveer de balletjes uit met de korianderdip en de kokosyoghurt-dip.
- Geniet van je vegan maaltijd!