Kip met een romige biersaus
Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Ze kennen elkaar van een klooster in Kleiburg, in de Amsterdamse Bijlmer, waar een groep mensen een leefgemeenschap vormt. En een beetje klooster maakt zijn eigen bier. Zo ook het Kleiklooster. Op een parkeerplaats in Amsterdam Zuidoost bezoekt culinair expert Alain Caron de groene keet van de bierbrouwers. Voor kloosterbier uit de Bijlmer.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgkippendijen en kippenvleugels
-
3uien gepeld en gesnipperd
-
1teentje knoflook gepeld
-
2blaadjes laurier
-
•paar takjes peterselie
-
2takjes tijm
-
1winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
-
•rasp van een halve citroen
-
2 dlbier
-
1 dlslagroom
-
100 groomboter
-
150 gwitte bonen
-
Maak van te voren de bonen. Zorg dat ze gaar worden door ze 12 uur te weken in water en daarna te koken in water zonder zout. Giet ze af met een zeef.
-
Maak in een grote pan met 80 gram roomboter eerst de kip goud bruin en doe daarna alle ingrediënten erbij behalve het bier, de slagroom en de bonen. Laat op een laag vuur zo’n 10 minuten garen. Blijf het mengsel continu roeren.
-
Voeg daarna het bier toe en na 5 minuten de room. Laat rustig pruttelen tot de kip gaar is, dit is ongeveer 20 minuten. Voeg nu de witte bonen toe en serveer met een biertje
- Eet smakelijk!