Recept: Kippensoep op z'n Surinaams

26 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Kippensoep op z'n Surinaams
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gevulde kippensoep die aan ingrediënten niet veel hoeft te kosten. Haar kippensoep krijgt een Surinaamse touch doordat ze salaamblad gebruikt. Dat is een kruid met een citrusachtige smaak.
4 personen

Ingrediënten voor Kippensoep op z'n Surinaams

3 grote kippenbouten
4 kippenbouillonblokjes
3 gedroogde salaamblaadjes
2 bleekselderijstengels
2 maiskolven
300gr gewone pompoen of flespompoen
2 zoete aardappels
200gr wortel
2 tomaten
1 groene paprika
1 ui
1 knoflookteentje
Peterselie
azijn

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Was de kippenbouten met water en azijn en zet deze op in een grote soeppan met ruim water, de salaamblaadjes, het knoflookteentje en de in vieren gesneden ui. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes eraan toe. Laat dit  ongeveer 45 minuten koken
     

  2. 2

    Was en schil de zoete aardappels, pompoen en de wortels. Snij deze in blokken van ongeveer 4 bij 4 cm
     

  3. 3

    Snij de tomaten, paprika en bleekselderij in reepjes van ongeveer 1 cm
     

  4. 4

    Maak de maiskolven schoon en snij deze twee kolven in zes stukken
     

  5. 5

    Haal de kippenbouten, salaamblaadjes en de ui uit de bouillon en voeg alle gesneden groenten toe aan de net getrokken bouillon. Laat dit ongeveer 30 min mee koken
     

  6. 6

    Als de kippenbouten afgekoeld zijn verwijder je het vel en het bot van de kippenbouten. Doe vervolgens het kippenvlees terug in de pan
     

  7. 7

    Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep

  8. 8

    Tip: Serveer deze soep met brood en kruiden boter.
    Fris watertje om erbij te drinken: Water met grapefruit en gember

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter