Kippensoep op z'n Surinaams

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gevulde kippensoep die aan ingrediënten niet veel hoeft te kosten. Haar kippensoep krijgt een Surinaamse touch doordat ze salaamblad gebruikt. Dat is een kruid met een citrusachtige smaak.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 3
    grote kippenbouten
  • 4
    kippenbouillonblokjes
  • 3
    gedroogde salaamblaadjes
  • 2
    bleekselderijstengels
  • 2
    maiskolven
  • 300 gr
    pompoen of flespompoen
  • 2
    zoete aardappels
  • 200 gr
    wortel
  • 2
    tomaten
  • 1
    groene paprika
  • 1
    ui
  • 1
    knoflookteentje
  • peterselie
  • azijn
  1. Was de kippenbouten met water en azijn en zet deze op in een grote soeppan met ruim water, de salaamblaadjes, het knoflookteentje en de in vieren gesneden ui. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes eraan toe. Laat dit  ongeveer 45 minuten koken
     

  2. Was en schil de zoete aardappels, pompoen en de wortels. Snij deze in blokken van ongeveer 4 bij 4 cm
     

  3. Snij de tomaten, paprika en bleekselderij in reepjes van ongeveer 1 cm
     

  4. Maak de maiskolven schoon en snij deze twee kolven in zes stukken
     

  5. Haal de kippenbouten, salaamblaadjes en de ui uit de bouillon en voeg alle gesneden groenten toe aan de net getrokken bouillon. Laat dit ongeveer 30 min mee koken
     

  6. Als de kippenbouten afgekoeld zijn verwijder je het vel en het bot van de kippenbouten. Doe vervolgens het kippenvlees terug in de pan
     

  7. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep

  8. Tip: Serveer deze soep met brood en kruiden boter.
    Fris watertje om erbij te drinken: Water met grapefruit en gember

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.