Kippensoep op z'n Surinaams
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gevulde kippensoep die aan ingrediënten niet veel hoeft te kosten. Haar kippensoep krijgt een Surinaamse touch doordat ze salaamblad gebruikt. Dat is een kruid met een citrusachtige smaak.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
3grote kippenbouten
-
4kippenbouillonblokjes
-
3gedroogde salaamblaadjes
-
2bleekselderijstengels
-
2maiskolven
-
300 grpompoen of flespompoen
-
2zoete aardappels
-
200 grwortel
-
2tomaten
-
1groene paprika
-
1ui
-
1knoflookteentje
-
•peterselie
-
•azijn
-
Was de kippenbouten met water en azijn en zet deze op in een grote soeppan met ruim water, de salaamblaadjes, het knoflookteentje en de in vieren gesneden ui. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de bouillonblokjes eraan toe. Laat dit ongeveer 45 minuten koken
-
Was en schil de zoete aardappels, pompoen en de wortels. Snij deze in blokken van ongeveer 4 bij 4 cm
-
Snij de tomaten, paprika en bleekselderij in reepjes van ongeveer 1 cm
-
Maak de maiskolven schoon en snij deze twee kolven in zes stukken
-
Haal de kippenbouten, salaamblaadjes en de ui uit de bouillon en voeg alle gesneden groenten toe aan de net getrokken bouillon. Laat dit ongeveer 30 min mee koken
-
Als de kippenbouten afgekoeld zijn verwijder je het vel en het bot van de kippenbouten. Doe vervolgens het kippenvlees terug in de pan
-
Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep
-
Tip: Serveer deze soep met brood en kruiden boter.
Fris watertje om erbij te drinken: Water met grapefruit en gember - Eet smakelijk!