
Klassieke groentensoep met korst van bladerdeeg
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
60 gkleine blokjes wortelen
-
60 gkleine blokjes pastinaak
-
60 gkleine blokjes prei
-
60 gkleine blokjes knolselderij
-
60 gkleine blokjes champignons
-
60 gkleine blokjes gerookte eendenborst (zonder vet)
-
10 gvers geraspte truffel
-
4kleine blaadjes salie
-
•beetje gele bladselderij
-
1 elmergvet of goede boter
-
1/2 lrunderbottenbouillon
-
2eidooiers
-
4plakken bladerdeeg
-
•zout
-
•peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel, pastinaak, prei, knolselderij en champignons brunoise (in kleine blokjes). Doe wat mergvet of boter in een pan en bak hier in alle groenten, laat de blokjes groenten 10 minuten gaar worden met zout en peper.
Doe de groenten, de salie, de gele bladselderij met de truffel (overal een beetje!) in de soepkom en vul de soepkom tot 3/4 met de bouillon.
Separeer de eidooiers. Breek het ei voorzichtig doormidden en ‘schudt’ de eidooier van de ene halve eierschaal in de andere, terwijl je het eiwit eruit laat lopen. Laat het bladerdeeg ontdooien. Als het ontdooid is, snijd je cirkels uit het deeg die net iets groter zijn dan de soepkom. Klop het ei los en bestrijk de rand van de soepkommen met het ei. Bedek met het bladerdeeg de opening van de soepkom. Druk dit goed vast en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Zet de kommen in de oven voor 20 min. Als het deeg donkerbruin is, is het klaar. Als je de soep uit de oven haalt, wees dan voorzichtig met de kommen, ze zijn erg warm. Breek het deeg met een eetlepel en eet de soep warm.
- Eet smakelijk!