Köfte met aubergine en couscous

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd met vleesballetjes: kofta. Hier serveert ze aubergines bij en couscous met appel en een snufje kaneel.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    lamsgehakt
  • 200 g
    couscous
  • 2
    eieren
  • 1
    paprika
  • 1
    aubergine
  • 6
    grote tomaten
  • 1
    rode ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 2 el
    paneermeel
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 10 g
    verse tijm
  • 20 g
    verse oregano
  • 1
    bosje dille
  • 1
    appel
  • snufje kaneel
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Meng  het gehakt met de eieren, kruiden en het paneermeel goed door elkaar. Maak er met je handen ovale gehaktballetjes van.
     

  2. Snij de ui, paprika en aubergine in stukjes.

  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, paprika en aubergine toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.

  4. Vervolgens snij je de tomaten in blokjes. Voeg deze én de tomatenpuree toe aan de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Bereid de couscous volgens de verpakking. Wanneer de couscous gaar is, voeg je er een snufje kaneel aan toe en wat peper en zout naar smaak. Snij de appel in kleine blokjes en meng deze ook met de couscous.

  6. Maak je bord op met de couscous en de kofta.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.