Köfte met aubergine en couscous
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd met vleesballetjes: kofta. Hier serveert ze aubergines bij en couscous met appel en een snufje kaneel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 glamsgehakt
-
200 gcouscous
-
2eieren
-
1paprika
-
1aubergine
-
6grote tomaten
-
1rode ui
-
1teen knoflook
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
2 elpaneermeel
-
2 eltomatenpuree
-
10 gverse tijm
-
20 gverse oregano
-
1bosje dille
-
1appel
-
•snufje kaneel
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Meng het gehakt met de eieren, kruiden en het paneermeel goed door elkaar. Maak er met je handen ovale gehaktballetjes van.
-
Snij de ui, paprika en aubergine in stukjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, paprika en aubergine toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten mee.
-
Vervolgens snij je de tomaten in blokjes. Voeg deze én de tomatenpuree toe aan de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Bereid de couscous volgens de verpakking. Wanneer de couscous gaar is, voeg je er een snufje kaneel aan toe en wat peper en zout naar smaak. Snij de appel in kleine blokjes en meng deze ook met de couscous.
-
Maak je bord op met de couscous en de kofta.
- Eet smakelijk!