Kokosmakronen met witte chocolade ganache, mango en passievrucht
Zoveel smaken in één hapje! Dit plantaardige recept van onze chef-kok Ramon Brugman is een echte aanrader. Hij maakt kokosmakronen met een zoete salsa van mango en ananas en een ganache met witte chocolade en passievrucht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Voor de makronen:100 grgemalen kokos
-
200 grsuiker
-
60 mlkikkererwten sap
-
10 grbloem
-
Voor de ganache:50 mlkokosmelk
-
150 grwitte chocolade
-
Voor de salsa:1/4ananas
-
1/2mango
-
1passievrucht
-
2 elsinaasappel-gember jam
-
•rasp van limoen en gember
-
Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng de kokos samen met de suiker en het kikkererwtensap in een keukenmachine en laat 3 minuten draaien. Haal de vulling uit de kom en doe het in een pannetje. Verwarm de vulling tot 60 graden, maar blijf er goed in roeren. Het bakt snel aan!
-
Herhaal dit proces: doe de vulling weer in de keukenmachine en draai het voor 3 minuten. Verwarm het nogmaals tot ongeveer 60 graden en draai het weer voor 3 minuten.
-
Stop de vulling in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit doppen van de kokosmakronen op de bakplaat. Bak de makronen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 4 à 6 minuten. Als ze uit de oven komen maak je een kuiltje in het midden van het koekje.
-
Voor de ganache: hak de witte chocolade fijn en verwarm de kokosmelk in een pannetje. Als de kokosmelk kookt laat je het 3 minuten afkoelen. Voeg de fijngehakte chocolade toe en roer glad. Spuit wat van de ganache in de koekjes.
-
Voor de salsa: snijd de ananas en de mango in fijne blokjes. Voeg de jam, samen met de limoen- en gemberrasp, toe. Meng het door elkaar en doe een lepeltje van de salsa op de kokosmakroon.
- Geniet van je zelfgemaakte kokosmakronen met witte chocolade en passievrucht!