Kombucha

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Kombucha Rotterdam
2 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
28 personen
In 2015 besloot gymleraar Wesley zijn droom na te jagen. Hij pakte zijn spullen en maakte een wereldreis. Op een markt in Australië proeft hij voor het eerst kombucha. Dit gefermenteerde drankje 'deed' wat met hem. Eenmaal terug in Nederland volgde hij een cursus en brouwde na veel experimenteren zijn eigen botanische kombucha. Culinair schrijver Nadia Zerouali is bekend met het drankje en wil weten of de kombucha van Wesley anders dan anders is.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Kombucha float
    1 handje
    zwarte bessen
  • 1 handje
    bramen
  • 2
    verse vijgen
  • 4 bollen
    yoghurtijs
  • 2 flesjes
    kombucha (gember)
  • Dressing voor moestuinsalade of als koude soep
    1
    snack komkommertje
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    zoute kappertjes
  • zure kombucha (of wijnazijn)
  • 1 el
    koolzaad honing
  • milde olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Voor de kombucha float maak je de zwarte bessen, bramen en vijgen schoon en verdeel ze over 4 hoge glazen. Schep hier een bolletje yoghurtijs op, schenk er wat kombucha overheen en serveer direct.

  2. 2

    Was de komkommer, pel de rode ui en snijd ze beide in grove stukken. Pureer in het bakje van de staafmixer de komkommer met de ui, kappertjes, een scheutje zure kombucha of azijn, de honing en een flinke scheut olie tot een romige dressing. Lekker over een gemengde moestuinsalade maar ook in grotere hoeveelheden klaargemaakt lekker als koude soep. 

Genieten!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!