7 minuten

Romige curry met tofu, spinazie en kokosrijst

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een romige curry met tofu, spinazie, tomaat en heerlijke kokosrijst. Daarbij een frisse smoothie van watermeloen, munt en limoen. Heel smaakvol en het staat zo op tafel!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tofu:
    350 gr
    tofu
  • 200 gr
    verse spinazie
  • 100 ml
    kookroom
  • 100 ml
    water
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    tomaten
  • 1
    ui
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 el
    tomatenpurree
  • 1 tl
    garam masala
  • Voor de kokosrijst:
    300 gr
    rijst
  • 1 l
    kokoswater
  • 4 el
    kokosmelk
  • zwarte peper
  • zout
  • Voor de smoothie:
    1
    watermeloen
  • 200 ml
    melk
  • 10
    blaadjes munt
  • 1
    limoen
  • 1 el
    suiker
  • 10
    ijsblokjes
  1. Voordat je de tofu gaat bereiden laat het eerst goed uitlekken. Door de tofu in een theedoek te rollen, op een bord te zetten en er iets zwaars (een pan) op te leggen. Of dep het droog met een theedoek of keukenpapier. Hoe meer vocht er uit de tofu is, hoe beter de kruiden worden opgenomen.  

  2. Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm groot.

  3. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook en de uien glazig. Voeg dan de garam masala en kerriepoeder toe. 

  4.  Voeg de tofu toe, roer goed door en bak even mee. Voeg dan ook de partjes tomaten toe aan de pan.

  5. Blus het af met kookroom en het water, breng op smaak met wat zwarte peper. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed door. Laat dit voor 5 minuten opstaan met de deksel op de pan.

  6. Doe de yoghurt in de pan. Snijd de spinazie grof en voeg toe aan de pan, doe dan de deksel op de pan. Laat het nog even opstaan totdat de spinazie is geslonken.  

  7. Spoel de rijst af met koud water, totdat het water helder is. 

  8. Kook de rijst in het kokoswater met een klein beetje zout gaar. Als het gaar is roer je de kokosmelk erdoorheen. 

  9. Voor de smoothie snijd je het vruchtvlees van de watermeloen in stukken en stop het in een blender, voeg de melk toe en mix dit. 

  10. Voeg vervolgens de suiker en de blaadjes munt toe. Snijd het vruchtvlees van de limoen en voeg deze ook toe samen met het ijs. Mix alles door elkaar. 

  11. Serveer het gerecht met de rijst onderop en de curry van tofu bovenop. En eventueel wat korianderblad en een partje limoen.

  12. Geniet van je curry met tofu!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Vijgen taartje met sinaasappel mascarpone-kwark crème