Koreaanse groentepannenkoek met paksoi en een dipsaus
Deze pannenkoek is perfect om restjes groenten op te maken! Onze kok Jetske van den Elsen maakt een heerlijk Koreaans gerecht waarin je vrijwel alle groenten kwijt kunt. Denk aan paksoi, courgette of zoete aardappel. Serveer het met een smakelijke dipsaus en geniet!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2 stengelsbosui
-
1 handjevoorgesneden wortels
-
1rode ui
-
2mini paksoi
-
75 grbloem
-
75 graardappelzetmeel
-
1 tlbakpoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tlzout
-
1 tlmiso
-
150 mlkoud bruiswater
-
Voor de saus:3 elsojasaus
-
3 elsushi azijn
-
3 elsesamolie
-
1 tlpalmsuiker
-
1limoen
-
1 tlgochugaru
-
•sesamzaadjes
-
Begin met het maken van de dipsaus. Meng alles door elkaar en laat staan.
-
Snijd het witte gedeelte van de bosui fijn en het groene gedeelte in slierten. Snijd de mini paksoi en pepers in ringetjes en de ui in halve ringen.
-
Ga verder met het beslag. Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg dan de miso en de bruiswater toe terwijl je roert. Meng de bosui, paksoi, ui, peper en geraspte wortel door het beslag tot alles goed bedekt is.
-
Verhit de olie in een pan en voeg de helft van het beslag toe. Druk dit goed aan. Laat 3-4 minuten bakken op medium vuur.
-
Pak een deksel en schud de pannenkoek voorzichtig uit de pan op de deksel. Zet de pan boven op de deksel en draai in een snelle beweging om, zodat de pannenkoek in de pan valt.
-
Laat de pannenkoek nog 3-4 minuten bakken. Decoreer met sesamzaadjes en serveer met de dipsaus. Eet smakelijk!
- Geniet van je pannenkoek!