Okonomiyaki: Japanse hartige pannenkoek
Okonomiyaki is een super populaire Japanse hartige pannenkoek. Vrij vertaald betekent het “gebakken zoals je 'm wil”. Het is een makkelijk gerecht waar je veel groente in kwijt kan, en door alle verschillende smaken een plezier om te eten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de pannenkoek30 grbloem
-
1/2zakje dashi poeder (of half bouillon blokje)
-
1/2 tlzout
-
1/2 tlsuiker
-
1/2 tlbakpoeder
-
1 elroze/ ingelegde gemberschijfjes
-
1ei
-
1handje panko
-
2bosuien (witte deel fijngesneden, groene deel in ringetjes)
-
125 grwitte kool
-
50 grwortel
-
Voor de toppings3 elKewpie mayonaise (vind je in Aziatische (schap van de) supermarkt)
-
3 elokonomiyakisaus (vind je in de Aziatische supermarkt)
-
2 tlfurkikake
-
2 elbonito flakes
-
1 tlroze/ ingelegde gember
-
1bosui groene deel
-
•paar korianderblaadjes fijngesneden
-
Zelf okonomiyakisaus maken:1 elWorcestershiresaus
-
1 elketchup
-
1 tlmirin of honing
-
1 tloestersaus
-
Doe de bloem, dashi poeder, zout, suiker, panko en bakpoeder in een mengkom. Roer het door.
-
Voeg de roze gember sliertjes, het ei en het witte deel van de bosui toe. En 2-3 eetlepels water (totdat je een lobbig beslag hebt). Roer het even door.
-
Snijd de kool en wortel fijn en voeg het toe aan het beslag.
-
Verhit wat olie in een koekenpan. Doe twee volle eetlepels van het beslag in de hete pan. Bak het aan beide kanten lichtbruin. Laat ze dan nog even ongeveer tien minuten zacht garen.
-
Leg de pannenkoeken op een bord en garneer ze met de toppings.
- Geniet van je Okonomiyaki!