Kormadip met papadums en cashewnoten
Recept
Ingrediënten
-
•uien
-
2tenen knoflook
-
1bakje champignons
-
3peultjes kardemom
-
0,5 cmgember (geraspt)
-
25 ggeraspte kokos
-
0,5 tlkaneel
-
2 elgaram masala
-
0,5blik tomatenblokjes à 400 g
-
1rode peper
-
1bosje bosui
-
30 gcashewnoten
-
150 mldikke yoghurt (Griekse)
-
•sap van 0,5 citroen
-
1 bosjekoriander
-
•papadums
-
•zout
-
•olie
-
Snij de uien en knoflooktenen in fijne blokjes en zet het aan in een pan met een beetje olie. Snij intussen de champignons fijn en voeg dit bij de uien. Bak het geheel goed bruin. Voeg de specerijen (peultjes kardemon, geraspte gember en kokos, kaneel, garam masala) toe en blus het af met de tomatenblokjes.
-
Snij de rode peper, bosui en cashewnoten fijn en voeg dit toe. Breng het geheel aan de kook. LET OP: Bewaar wat gehakte cashewnoten voor de garnering. Zet het vuur laag en voeg de yoghurt en citroensap toe en breng het op smaak met een beetje zout. Kook de saus in tot de gewenste dikte en laat het daarna afkoelen.
-
Serveer de kormadip in een schaaltje waar je in het midden nog een lepel yoghurt laat vallen. Garneer de dip met de overgebleven gehakte cashewnoten en een paar blaadjes verse koriander.
- Eet smakelijk!