7 minuten

Krieltjes met pulled chicken, knoflooksaus en een frisse salade

Geen loaded fries, maar loaded krieltjes! Onze chef-kok Ramon maakt gebakken krieltjes met pulled chicken als topping. Hij maakt er een salade bij van komkommer, paprika en radijsjes. Ramon maakt het af met een romige knoflooksaus van frisse Griekse yoghurt. Echt ultiem comfortfood!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de krieltjes:
    500 gr
    krieltjes
  • 1 klont
    boter
  • zout en peper
  • Voor de pulled chicken:
    400 gr
    kipdijfilet
  • 1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 4 el
    appelcider azijn
  • 2 el
    lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl
    chilipoeder
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    mosterd
  • 150 ml
    ketchup
  • 1 klont
    boter
  • zout en peper
  • 1/2
    komkommer
  • Voor de salade:
    1/2 bos
    radijs
  • 1
    rode paprika
  • 1
    groene paprika
  • 1
    rode ui
  • 1/2 bos
    peterselie
  • 1
    citroen
  • olie
  • zout en peper
  • Voor de saus:
    100 gr
    Griekse yoghurt
  • 1 teen
    knoflook
  • 2 takken
    peterselie
  • zout en peper
  1. Kook de krieltjes in ongeveer 12 min gaar in een pan kokend water met een beetje zout. Giet af en laat ze afkoelen. 

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak aan in een klont boter. Voeg hier chilipoeder, azijn, lichtbruine suiker, citroensap van 1 citroen, mosterd en ketchup aan toe en roer goed door elkaar.

  3. Laat de saus even koken en doe dan de kipdijfilet in de pan. Doe de deksel erop. 

  4. Zet het vuur laag en laat de kip in 30 min gaar worden. Haal halverwege de deksel van de pan. 

  5. Ga verder met de saus. Hak de knoflook tot puree en meng het met de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en voeg het toe aan de saus. Breng het op smaak met zout, peper en citroensap van 1 citroen.

  6. Voor de salade: was de komkommer, radijsjes, rode en groene paprika schoon en rasp alles, samen met de ui, fijn. Snijd de peterselie en meng alles door elkaar.

  7. Knijp er een citroen over uit en breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper.

  8. Snijd de krieltjes door de helft en bak in de gesmolten boter tot ze goudgeel van kleur zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.

  9. Haal de kip uit de saus en trek deze met twee vorken uit elkaar. Doe de stukjes kip terug in de saus en verwarm het nog een keer goed tot de saus wat dikker wordt.

  10. Doe wat krieltjes in een kommetje en leg er wat van de pulled chicken bovenop. Vervolgens voeg je een grote schep salade toe aan het kommetje. Maak af met de yoghurtsaus. Eet smakelijk!

  11. Geniet van je heerlijke krieltjes met pulled chicken!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets