8 minuten

Nasi met pulled chicken en zoetzure uitjes

Nasi ken je vast wel, maar heb je het wel eens gehad met pulled chicken? Chef-kok Sharon de Miranda maakt nasi met pulled chicken, taugé en gemarineerde kippendij uit de oven. Maak jij je nasi de volgende keer zo klaar?

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de nasi:
    500 gr
    zilvervliesrijst
  • 300 gr
    kipfilet
  • 200 gr
    maïskorrels
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 cm
    blokje sambal trassi
  • 1
    bouillonblokje
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 bosje
    bladselderij
  • 150 gr
    taugé
  • 3 el
    ketjap manis of sojasaus
  • olie
  • Voor de kip uit de oven:
    1 kilo
    kippendijen
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    gemalen zwarte peper
  • 1
    bouillonblokje
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 el
    ketjap manis
  • 4 cm
    gember
  • Voor de ingemaakte ui:
    4
    rode uien
  • 300 ml
    azijn
  • 2
    citroen bladeren
  • 2
    piment korrels
  • 1
    Spaanse peper
  • 1 tl
    zout
  • 3 el
    suiker
  1. Begin met de marinade voor de kip. Doe de ui, knoflook, peper, sojasaus, ketjap, gember en het bouillonblokje in de keukenmachine en meng alles tot een gladde pasta. Bewaar de schil van de gember.

  2. Voeg de marinade toe aan de kippendijen en laat dit even staan. Hoe langer dit staat, hoe lekkerder! Je kan dit ook een dag van tevoren doen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

  3. Doe de kipfilet in een pan met kokend water. Plaats de gemarineerde kippendijen in de oven en bak ze 60 minuten. Let op: draai na 30 minuten de kip om en laat ze verder bakken.

  4. Was de rijst tot het water helder is. Doe de gewassen rijst in een pan en zet je vinger rechtop in de rijst. Voeg water toe tot je vingerkootje bedekt is; zo heb je precies genoeg water. Kook de rijst gaar volgens de instructies van de verpakking. 

  5. Als ondertussen de kipfilet gaar is, giet je het af. Leg de kip op een bord en laat het eerst even afkoelen. 

  6. Zet een pan met 200 ml water op het vuur en voeg de azijn, citroen bladeren, suiker, piment korrels en gemberschil toe.

  7. Snijd de rode uien en peper in ringen en doe dit in een kom. Als het azijnmengsel kookt en de suiker is opgenomen haal je de pan van het vuur en giet je het mengsel over de uien heen. Laat dit minimaal 15 minuten staan.

  8. Ga verder met de nasi. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Gebruik een wok en verhit hierin een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook glazig.

  9. Bak het blokje trassi en de kruiden mee met de ui en knoflook. Pluis ondertussen de kip uit en voeg dit toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

  10. Voeg de mais toe aan de pan en laat dit even meebakken. Zet het vuur uit en voeg de taugé en fijngesneden selderij toe.

  11. Haal als laatste de kip uit de oven. Schep de nasi op de borden en leg er een stuk kip op. Maak het af met de ingelegde ui en selderij.

  12. Geniet van je nasi met pulled chicken!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda