Krokant gebakken brood met uiencompote en Parmezaanse koek
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4rode uien
-
1 teentjeknoflook
-
300 mlbier (blond)
-
30 mlazijn
-
200 gvloeibare honing
-
4 takjesverse tijm
-
•(zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
-
100 gParmezaan
-
1 stuklekkere kaas
-
•robuust brood
-
Maak de compote. Snij de uien in dunne, halve ringen. Rasp het teentje knoflook. Zet de uien en de knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het bier, de azijn, de tijm en de honing toe. Breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak het brood. Steek het brood uit en bak 1 kant in een laagje olie krokant.
-
Maak de Parmezaanse koek. Rasp de kaas en strooi deze in een koekenpan die op half vuur staat. Bak tot de kaas smelt en aan 1 kant ligt begint te kleuren. Draai hem voorzichtig om en bak nog kort tot de andere kant ook licht gekleurd is. Laat afkoelen, zodat deze krokant wordt.
-
Doe een lepel van de uiencompote op een stukje krokant brood en zet er een stukje Parmezaanse koek op. Perfect voor bij de borrel!
- Eet smakelijk!