4 minuten

Krokant gebakken brood met uiencompote en Parmezaanse koek

In een piepkleine, circulaire brouwerij in Utrecht brouwt Wanting Li sinds vijf jaar speciaalbieren en ze bakt er broden, een brouwerij en bakkerij ineen. Dat is koren op de molen van bierliefhebber en voormalig broodbakker Ramon Brugman. De broden en bieren van Wanting zijn allesbehalve standaard te noemen. Het brood is 'bierbostelbrood', gemaakt van het bostel dat overblijft na het bierbrouwen. Wanting: 'Normaal gaat dat naar de varkens, maar je kunt er dus ook brood van bakken.' Ook Wantings bieren hebben een circulair karakter. Zo brouwt ze een bier, waarbij ze gebruik maakt van een plaagplant, de Japanse duizendknoop. Iedereen is 'm liever kwijt dan rijk, maar Wanting maakt er bier van. Ramon staat te popelen om bier en brood te proeven.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    rode uien
  • 1 teentje
    knoflook
  • 300 ml
    bier (blond)
  • 30 ml
    azijn
  • 200 g
    vloeibare honing
  • 4 takjes
    verse tijm
  • (zee)zout en versgemalen (zwarte) peper
  • 100 g
    Parmezaan
  • 1 stuk
    lekkere kaas
  • robuust brood
  1. Maak de compote. Snij de uien in dunne, halve ringen. Rasp het teentje knoflook. Zet de uien en de knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het bier, de azijn, de tijm en de honing toe. Breng aan de kook en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. 

  2. Maak het brood. Steek het brood uit en bak 1 kant in een laagje olie krokant. 

  3. Maak de Parmezaanse koek. Rasp de kaas en strooi deze in een koekenpan die op half vuur staat. Bak tot de kaas smelt en aan 1 kant ligt begint te kleuren. Draai hem voorzichtig om en bak nog kort tot de andere kant ook licht gekleurd is. Laat afkoelen, zodat deze krokant wordt.

  4. Doe een lepel van de uiencompote op een stukje krokant brood en zet er een stukje Parmezaanse koek op. Perfect voor bij de borrel!

     

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.