10 minuten

Krokante kleurrijke regenboog sushi

Vrijwillig iets aardigs doen voor een ander. Daarover gaat de KRO-NCRV actie Lief Gebaar. Onze chef-kok Rosah van Schendelen pakt daarom extra uit! Op een mooie buitenlocatie maakt ze kleurrijke regenboog sushi.
Gerecht Vegan
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 gr
    sushi rijst
  • 350 gr
    koud water
  • 1
    avocado
  • 6
    radijsjes
  • 1/2
    komkommer
  • 2
    passievruchten
  • cherrytomaatjes
  • sugarsnaps
  • 1 el
    sesamzaad
  • 2 el
    sushi azijn
  • togarashi of chilipoeder naar smaak
  • neutrale olie
  • eetbare bloemen of kruiden
  • zout
  • 1
    limoen
  1. Let op! Begin voor dit recept met het bereiden van de sushi rijst. Deze moet afgekoeld zijn, voordat je hier blokjes van kunt snijden. 

  2. Doe 250 gram sushi rijst in een pan met 350 ml koud water en zet op middelhoog vuur. Kook de rijst 10 minuten en zet het vuur dan uit. Dek de pan af met een deksel en laat nog eens 15 minuten staan. Breng de rijst nu op smaak met een snuf zout, het azijn, sesamzaad en togarashi chilipoeder. Plaats de rijst in een schaal en druk stevig aan. Plaats in de koelkast en snijd pas blokjes zodra de rijst is afgekoeld. 

  3. Ga ondertussen verder met de avocado. Verwijder de schil en pit en pureer met behulp van een vork. Breng op smaak met zout en limoen. 

  4. Doe een klein scheutje olie in een hete pan en bak hierin de sugarsnaps gaar. Snijd de komkommer, cherrytomaat, radijsjes tot fijne garnituur en halveer tenslotte de passievrucht voor het zaad. Houd alles apart. 

  5. Verhit nu een scheutje olie in een hete pan en bak hierin de blokjes sushi rijst. Ze zullen mooi goudbruin en heel knapperig worden. Plaats de sushi blokjes op een bord en plaats hierop een eetlepel avocado puree. Garneer af met de kleurrijke salade en eventueel eetbare bloemen of kruiden.  

  6. Geniet van je zelfgemaakte sushi!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Rosah van Schendelen - Foto: Dorenda van Knegsel