
Pita shoarma van knolselderij met tomaat, radijs en rode ui
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt shoarma van knolselderij. Deze serveert ze op een kleurrijke borrelplank met sausjes, pitabroodjes en toppings.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pita shoarma:2knolselderijen
-
4pitabroodjes
-
2 elshoarmakruiden
-
•olijfolie
-
•knoflooksaus
-
•baba ganoush
-
•zout naar smaak
-
Voor toppings en extra's:100 grcherrytomaatjes
-
50 grgranaatappelpitjes
-
50 grzoetzure rode ui
-
50 grradijsjes
-
1komkommer
-
•handje vol olijven zonder pit
-
•aantal groene chilipepers
-
•munt naar smaak
-
•dille naar smaak
-
•peterselie naar smaak
-
Schil de knolselderijen totdat ze aan alle kanten wit zijn. Snijd de knollen in grove stukken en gebruik een grove keukenrasp om de stukken te raspen tot reepjes.
-
Doe de geraspte knolselderij in een kom, verdeel er een scheut olijfolie en de shoarmakruiden overheen. Meng alles goed door elkaar.
-
Verhit ondertussen olijfolie in een pan op hoog vuur en plaats hierin de gemarineerde knolselderij. Doe dit in delen, zodat de knolselderij niet in zijn eigen vocht kookt maar bakt in de olie.
-
Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de knolselderij goudbruin is, is hij klaar.
-
Snijd de komkommer in plakjes, de radijsjes in partjes en de cherrytomaatjes door de helft. Serveer de sausjes, knolselderijshoarma en de toppings en extra's op een borrelplank.
-
Snijd de warme broodjes open en vul royaal met de knolselderij en toppings. Serveer met knoflooksaus en eventueel wat chili.
- Geniet van je pita shoarma!
