Kruidige amandel-speculaas cheesecake
Chef-kok Ramon Brugman maak een heerlijke amandel-speculaas cheesecake waar je u tegen zegt. Ramon versiert de cheesecake met wat pepernoten, slagroom en mini chocoladeletters. Perfect voor pakjesavond!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de kruidnoten kruimelbodem:75 grboter
-
250 grkruidnoten
-
Voor de amandel-speculaas cheesecake:450 grcream cheese
-
280 grsuiker
-
1ei
-
100 mlmelk
-
125 gramandelspijs
-
1 tlspeculaaskruiden
-
Voor de chocolade laag:100 mlslagroom
-
180 grmelkchocolade
-
Voor de afwerking:150 mlslagroom
-
15 grsuiker
-
•Sinterklaasdecoratie zoals pepernoten of mini chocolade letters
-
Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Meng dit goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan.
-
Meng de amandelspijs met de melk en voeg het ei toe. Roer tot het glad is. Voeg vervolgens de suiker, speculaaskruiden en roomkaas toe. Roer tot een glad geheel.
-
Giet de vulling in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake op 150 graden voor ongeveer 30 à 40 minuten. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze 2 uur afkoelen.
-
Breng de slagroom aan de kook en hak ondertussen de chocolade fijn. Zodra de room kookt, zet je het vuur uit en voeg je de fijngehakte chocolade toe. Roer tot het mengsel glad is en er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
-
Giet dit over de afgekoelde cheesecake. Laat opstijven en spuit rozetten langs de rand. Garneer met pepernoten of mini-chocoladeletters.
- Geniet van je Sinterklaas cheesecake!