Amandel-speculaas cheesecake | Ramon Brugman

Kruidige amandel-speculaas cheesecake

Chef-kok Ramon Brugman maak een heerlijke amandel-speculaas cheesecake waar je u tegen zegt. Ramon versiert de cheesecake met wat pepernoten, slagroom en mini chocoladeletters. Perfect voor pakjesavond!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de kruidnoten kruimelbodem:
    75 gr
    boter
  • 250 gr
    kruidnoten
  • Voor de amandel-speculaas cheesecake:
    450 gr
    cream cheese
  • 280 gr
    suiker
  • 1
    ei
  • 100 ml
    melk
  • 125 gr
    amandelspijs
  • 1 tl
    speculaaskruiden
  • Voor de chocolade laag:
    100 ml
    slagroom
  • 180 gr
    melkchocolade
  • Voor de afwerking:
    150 ml
    slagroom
  • 15 gr
    suiker
  • Sinterklaasdecoratie zoals pepernoten of mini chocolade letters
  1. Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Meng dit goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan. 

  2. Meng de amandelspijs met de melk en voeg het ei toe. Roer tot het glad is. Voeg vervolgens de suiker, speculaaskruiden en roomkaas toe. Roer tot een glad geheel.

  3. Giet de vulling in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake op 150 graden voor ongeveer 30 à 40 minuten. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze 2 uur afkoelen.

  4. Breng de slagroom aan de kook en hak ondertussen de chocolade fijn. Zodra de room kookt, zet je het vuur uit en voeg je de fijngehakte chocolade toe. Roer tot het mengsel glad is en er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

  5. Giet dit over de afgekoelde cheesecake. Laat opstijven en spuit rozetten langs de rand. Garneer met pepernoten of mini-chocoladeletters.

  6. Geniet van je Sinterklaas cheesecake!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.