Kruidige kip met een sinaasappel aardappelpuree
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk kipgerecht met een sinaasappel aardappelpuree en een frisse salade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kip400 grkipfilet (2 hele filets)
-
1 elRas el Hanout
-
1ui
-
1limoen
-
1courgette
-
150 grgedroogde pruimen (zonder pit)
-
5 dlkokosmelk
-
2kippenbouillonblokjes
-
•zout
-
voor de sinaasappel aardappelpuree700 grkruimige aardappels
-
2sinaasappels
-
1 dlkookroom
-
•zout
-
Voor de frisse salade200 grgemengde sla
-
1rode ui
-
3stengels bleekselderij
-
1bosje basilicum
-
1appel
-
2 elbalsamico azijn
-
•olijfolie
-
Schil en kook de aardappelen in water met wat zout in ongeveer 20 min gaar.
-
Snijd de kipfilets in stukjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel Ras el Hanout. Verwarm een koekenpan met een laagje olie en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten.
-
Snijd een rode ui in halve ringen en voeg het bij de kip. Snijd een limoen in partjes en bak deze ook even mee.
-
Snijd een courgette in grove stukken en doe het bij de kip. Roer het regelmatig goed door. Voeg de gedroogde pruimen toe.
-
Voeg de kokosmelk en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe aan de pan en laat het ongeveer 10 minuten smoren.
-
Giet de gekookte aardappelen af en kook ze even droog. Rasp de schil van 2 sinaasappels en voeg dit bij de aardappelen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper en de kookroom tot puree.
-
Voor de salade: Snijd de bleekselderij in dunne plakken, een rode ui in halve ringen, een appel in stukjes en de basilicum klein. Meng alle ingrediënten met de gemengde sla, de olijfolie en de balsamico azijn.
-
Serveer de salade met de puree en de kip. Maak het gerecht af met wat granaatappelpitjes.
- Geniet van dit smaakvolle gerecht!!