Kruidige kip met een sinaasappel aardappelpuree

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk kipgerecht met een sinaasappel aardappelpuree en een frisse salade.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kip
    400 gr
    kipfilet (2 hele filets)
  • 1 el
    Ras el Hanout
  • 1
    ui
  • 1
    limoen
  • 1
    courgette
  • 150 gr
    gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 5 dl
    kokosmelk
  • 2
    kippenbouillonblokjes
  • zout
  • voor de sinaasappel aardappelpuree
    700 gr
    kruimige aardappels
  • 2
    sinaasappels
  • 1 dl
    kookroom
  • zout
  • Voor de frisse salade
    200 gr
    gemengde sla
  • 1
    rode ui
  • 3
    stengels bleekselderij
  • 1
    bosje basilicum
  • 1
    appel
  • 2 el
    balsamico azijn
  • olijfolie
  1. Schil en kook de aardappelen in water met wat zout in ongeveer 20 min gaar.

  2. Snijd de kipfilets in stukjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel Ras el Hanout. Verwarm een koekenpan met een laagje olie en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten.

  3. Snijd een rode ui in halve ringen en voeg het bij de kip. Snijd een limoen in partjes en bak deze ook even mee.

  4. Snijd een courgette in grove stukken en doe het bij de kip. Roer het regelmatig goed door. Voeg de gedroogde pruimen toe.

  5. Voeg de kokosmelk en 2 verkruimelde bouillonblokjes toe aan de pan en laat het ongeveer 10 minuten smoren. 

  6. Giet de gekookte aardappelen af en kook ze even droog. Rasp de schil van 2 sinaasappels en voeg dit bij de aardappelen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper en de kookroom tot puree.

  7. Voor de salade: Snijd de bleekselderij in dunne plakken, een rode ui in halve ringen, een appel in stukjes en de basilicum klein. Meng alle ingrediënten met de gemengde sla, de olijfolie en de balsamico azijn.

  8. Serveer de salade met de puree en de kip. Maak het gerecht af met wat granaatappelpitjes.

  9. Geniet van dit smaakvolle gerecht!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda