Snelle rijstnoedels met groenten, shiitake en cashewnoten
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt snelle rijstnoedels met tomaatjes, courgette, lente ui, shiitake, taugé, paddenstoelen en (heel bijzonder!) met vissaus van eigen bodem.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
225 grrijstnoedels
-
200 grshiitake
-
2 elchiliolie
-
1courgette
-
1 elsojasaus
-
300 grkleine tomaten
-
100 grtaugé
-
2 elvissaus uit Nederland
-
1 bosplatte peterselie
-
1 boskoriander
-
1 boslente ui
-
100 grcashewnoten, geroosterd
-
Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en verwarm een wok of ruime koekenpan op hoog vuur met de chiliolie.
-
Bak de shiitake in een paar minuten bruin en snijd de courgette in stukken van ongeveer 2 cm. Bak de courgette mee tot licht gekleurd en blus af met de sojasaus.
-
Bak de tomaten mee en roer de taugé erdoor. Als de noedels gaar zijn voeg je ze toe aan de wok en roer als goed door elkaar met de vissaus.
-
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Snijd de peterselie, koriander, lange ui en cashewnoten naar wens fijn of grof en maak het gerecht hiermee af.
- Eet smakelijk!