5 minuten

Snelle rijstnoedels met groenten, shiitake en cashewnoten

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt snelle rijstnoedels met tomaatjes, courgette, lente ui, shiitake, taugé, paddenstoelen en (heel bijzonder!) met vissaus van eigen bodem.   

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 225 gr
    rijstnoedels
  • 200 gr
    shiitake
  • 2 el
    chiliolie
  • 1
    courgette
  • 1 el
    sojasaus
  • 300 gr
    kleine tomaten
  • 100 gr
    taugé
  • 2 el
    vissaus uit Nederland
  • 1 bos
    platte peterselie
  • 1 bos
    koriander
  • 1 bos
    lente ui
  • 100 gr
    cashewnoten, geroosterd
  1. Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en verwarm een wok of ruime koekenpan op hoog vuur met de chiliolie. 

  2. Bak de shiitake in een paar minuten bruin en snijd de courgette in stukken van ongeveer 2 cm. Bak de courgette mee tot licht gekleurd en blus af met de sojasaus. 

  3. Bak de tomaten mee en roer de taugé erdoor. Als de noedels gaar zijn voeg je ze toe aan de wok en roer als goed door elkaar met de vissaus. 

  4. Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Snijd de peterselie, koriander, lange ui en cashewnoten naar wens fijn of grof en maak het gerecht hiermee af.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda