Snelle rijstnoedels met groenten, shiitake en cashewnoten
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt snelle rijstnoedels met tomaatjes, courgette, lente ui, shiitake, taugé, paddenstoelen en (heel bijzonder!) met vissaus van eigen bodem.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
225 grrijstnoedels
-
200 grshiitake
-
2 elchiliolie
-
1courgette
-
1 elsojasaus
-
300 grkleine tomaten
-
100 grtaugé
-
2 elvissaus uit Nederland
-
1 bosplatte peterselie
-
1 boskoriander
-
1 boslente ui
-
100 grcashewnoten, geroosterd
-
Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en verwarm een wok of ruime koekenpan op hoog vuur met de chiliolie.
-
Bak de shiitake in een paar minuten bruin en snijd de courgette in stukken van ongeveer 2 cm. Bak de courgette mee tot licht gekleurd en blus af met de sojasaus.
-
Bak de tomaten mee en roer de taugé erdoor. Als de noedels gaar zijn voeg je ze toe aan de wok en roer als goed door elkaar met de vissaus.
-
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Snijd de peterselie, koriander, lange ui en cashewnoten naar wens fijn of grof en maak het gerecht hiermee af.
- Eet smakelijk!