6 minuten

Kip in de hoed: een hartige taart met zoete kersen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt 'kip in de hoed', een taart met een bijzondere combinatie van hartig en zoet, met kippendijen, kerrie, kersen en crème fraîche.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    kippendijen
  • 10
    plakjes bladerdeeg
  • 5 cm
    gember
  • 300 g
    kersen uit pot (zonder pit)
  • 50 g
    roomboter
  • 50 g
    geraspte kaas
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    prei
  • 1
    Spaanse peper
  • 250 ml
    crème fraîche
  • 2 el
    paneermeel
  • 1 el
    bloem
  • 1 el
    kerriepoeder
  • 1 el
    groentebouillonpoeder of 1 blokje
  • 2 el
    melk
  • Peper/zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

  2. Schil en snij de gember fijn. Maak de prei schoon en snij de prei en de Spaanse peper in ringen. Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 4 cm en bestrooi ze met peper en zout.

  3. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min rondom bruin. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Strooi het kerriepoeder erover en schep om. Voeg de kersen, gember, Spaanse peper, prei en crème fraîche toe en laat 2 min zachtjes koken.

  4. Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak het in 30 tot 40 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  5. Gelukt? Geniet van de kip in de hoed!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda