Kip in de hoed: een hartige taart met zoete kersen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt 'kip in de hoed', een taart met een bijzondere combinatie van hartig en zoet, met kippendijen, kerrie, kersen en crème fraîche.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gkippendijen
-
10plakjes bladerdeeg
-
5 cmgember
-
300 gkersen uit pot (zonder pit)
-
50 groomboter
-
50 ggeraspte kaas
-
2tenen knoflook
-
1prei
-
1Spaanse peper
-
250 mlcrème fraîche
-
2 elpaneermeel
-
1 elbloem
-
1 elkerriepoeder
-
1 elgroentebouillonpoeder of 1 blokje
-
2 elmelk
-
•Peper/zout
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
-
Schil en snij de gember fijn. Maak de prei schoon en snij de prei en de Spaanse peper in ringen. Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 4 cm en bestrooi ze met peper en zout.
-
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min rondom bruin. Hak de knoflook fijn en voeg deze toe. Strooi het kerriepoeder erover en schep om. Voeg de kersen, gember, Spaanse peper, prei en crème fraîche toe en laat 2 min zachtjes koken.
-
Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak het in 30 tot 40 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
- Gelukt? Geniet van de kip in de hoed!