8 minuten

Kruidnoten cheesecake met verse aardbeiensaus

Chef-kok Sharon de Miranda heeft een heerlijke tip voor sinterklaasavond: kruidnoten cheesecake met verse aardbeiensaus. Ze serveert 'm met witte chocolademelk. Snel en makkelijk zelf te maken en dan kan 't heerlijk avondje eindelijk van start!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Cheesecake
    375 ml
    slagroom
  • 350 g
    monchou (verse roomkaas)
  • 1
    vanillestokje
  • 100 g
    kristalsuiker
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    citroen
  • 300 g
    kruidnoten
  • 100 g
    roomboter
  • Aardbeiensaus
    350 g
    aardbeien
  • 4 el
    suiker
  • Sap van 1 limoen
  • sap van 1 sinaasappel
  1. Maal in de keukenmachine de kruidnoten fijn. Smelt op een laag vuurtje de boter. Meng de gesmolten boter door de gemalen kruidnoten. 

  2. Plaats bakpapier op de bodem van een springvorm met een doorsnee van 26 cm. Verdeel het kruidnotenmengsel over de bodem en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. 

  3. Klop de slagroom samen met de suiker luchtig op en voeg er lepel voor lepel de monchou aan toe tot er een glad mengsel ontstaat.  

  4. Schraap de binnenkant van het vanillestokje eruit en roer dit met een spatel door het beslag heen. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel en roer dit goed door het beslag. 

  5. Giet het beslag in de springvorm en laat het 4 uur opstijven in de koelkast. 

  6. Ga ondertussen verder met de aardbeiensaus. Ontkroon de aardbeien en breng deze aan de kook samen met de suiker, het sap van de limoen en het sap van de sinaasappel. Kook het 5 minuten op middelhoog vuur. 

  7. Pureer het met een staafmixer tot een gladde saus. Laat het goed afkoelen voordat je het over de taart giet. 

  8. Garneer de taart met de overgebleven kruidnoten.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.