Recept: Kruidnoten cheesecake

4 december 2018
Waardeer: 
(Totaal: 26 stemmen)
Stilstaand beeld van Kruidnoten cheesecake

Chef-kok Sharon de Miranda heeft een heerlijke tip voor sinterklaasavond: kruidnoten-cheesecake. Ze maakt 'm met aardbeiensaus en serveert 'm met chocolademelk van witte chocolade. Zelf snel en makkelijk te maken en dan kan 't heerlijk avondje van start.

Maak deze kruidnoten cheesecake nu stap voor stap met Sharon in je eigen keuken met de Google Assistent

12 stuks

Ingrediënten voor Kruidnoten cheesecake

Cheesecake

  • 375 ml slagroom
  • 350 g monchou (verse roomkaas)
  • 1 vanillestokje
  • 100 g kristalsuiker 
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 300 g kruidnoten 
  • 100 g roomboter

Aardbeiensaus

  • 350 g aardbeien
  • 4 el suiker
  • sap van 1 limoen
  • sap van 1 sinaasappel



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Maal in de keukenmachine de kruidnoten fijn. Smelt op een laag vuurtje de boter. Meng de gesmolten boter door de gemalen kruidnoten. 

  2. 2

    Plaats bakpapier op de bodem van een springvorm met een doorsnee van 26 cm. Verdeel het kruidnotenmengsel over de bodem en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. 

  3. 3

    Klop de slagroom samen met de suiker luchtig op en voeg er lepel voor lepel de monchou aan toe tot er een glad mengsel ontstaat.  

  4. 4

    Schraap de binnenkant van het vanillestokje eruit en roer dit met een spatel door het beslag heen. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel en roer dit goed door het beslag. 

  5. 5

    Giet het beslag in de springvorm en laat het 4 uur opstijven in de koelkast. 

  6. 6

    Ga ondertussen verder met de aardbeiensaus. Ontkroon de aardbeien en breng deze aan de kook samen met de suiker, het sap van de limoen en het sap van de sinaasappel. Kook het 5 minuten op middelhoog vuur. 

  7. 7

    Pureer het met een staafmixer tot een gladde saus. Laat het goed afkoelen voordat je het over de taart giet. 

  8. 8

    Garneer de taart met de overgebleven kruidnoten.

Eet smakelijk!