
Lamskotelet met romige jus en meiknol
Culinair expert Alain Caron maakt van de AVG een avontuur. Hij creëert van aardappelen en meiknol een heerlijk bedje voor de lamskotelet en sluit het af met een romige jus met salieblaadjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4lamskoteletten
-
500 grkleine aardappelen, door de helft gesneden
-
400 grpaddestoelen (voorkeur cantharellen)
-
400 grlamsoor (zonder takjes)
-
100 grharicot verts
-
1meiknol, geschild en in kleine partjes gesneden
-
1teen knoflook
-
4 elroom
-
1 dllamsbouillon
-
2blaadjes salie
-
•olijfolie
-
•snufje zout en peper
-
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de meiknol, de aardappelen en de paddestoelen toe. Maak de teen knoflook plat en voeg deze als laatste toe. Bak tot de meiknol zacht wordt en haal dan van het vuur en doe de deksel erop.
-
Besprenkel de lamskoteletten met zout en peper. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een braadpan. Voeg de lamskoteletten toe en bak ongeveer 4 minuten aan elke kant. Ondertussen kunnen de haricot verts en lamsoor in de pan met de aardappelen, doe de deksel er weer op laat dit nog even stomen.
-
Haal de lamskoteletten uit de pan en bewaar het jus in de pan. Voeg de room, salie en wat boter toe aan de jus en kook dit 5 minuten op laag vuur.
-
Als de jus klaar is kan het bord worden opgemaakt. Maak een bedje van de gekookte groenten, leg de lamskotelet erop en giet de jus eroverheen.
- Eet smakelijk!
