Lasagne met spinazie en zalm
Op deze maandag maakte chef-kok Ramon Brugman een lekkere snelle maaltijd: lasagne met spinazie en zalm. En daar maakt hij nog een salade bij van bleekselderij met gorgonzola en appel.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten Lasagne300 ggerookte zalm
-
500 gspinazie
-
100 mlcrème-fraîche
-
100 mlroom
-
1ui
-
1teen knoflook
-
100 gkappertjes
-
12stuks lasagne blaadjes
-
1blok Parmezaanse kaas
-
Ingrediënten salade1bleekselderij
-
150 gGorgonzola
-
50 gwalnoten
-
1zure appel
-
3augurken
-
Ingrediënten dressing100 mlaugurken sap
-
250 mlmayonaise
-
1/3bosje dille
-
Snij de ui, kappertjes en de knoflook. Bak ze in een beetje olijfolie.
-
Doe de spinazie er door heen samen met de room en de crème-fraîche. Breng dit aan de kook.
-
Maak op smaak met zout en peper.
-
Leg laagjes: eerst de spinazie, dan lasagne-vel, dan de gerookte zalm en bouw zo de lasagne op. Als laatste rasp je er Parmezaanse kaas over heen.
-
Bak de lasagne 40 minuten op 150 graden.
-
Vervolgens maak je de salade. Haal hiervoor de draden uit de bleekselderij, snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
-
Rooster de walnoten.
-
Schil de appel en snijd deze fijn. Snij de augurk en de kaas ook in blokjes.
-
Meng alles door elkaar samen met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snij de dille fijn en roer door de rest van de ingrediënten.
- Eet smakelijk!