3 minuten

Leon's tartelette jardinière als ode aan de Utrechtse moestuin

Onze chef-kok Leon Mazairac maakt een klein taartje, oftewel een tartelette, bomvol verse groenten: courgette, radijs, zomerse cantharellen en de befaamde Sint-Jansui uit Utrecht. Bekijk de video en kijk dan ook meteen de kunst af van deze sterrenchef! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tartelette
    Groene en gele courgette
  • Radijs
  • Meiknolletjes
  • Aspergepuntjes
  • Cantharellen
  • Sint-Jans uitjes
  • Een tartelette bodem
  • Crème van wortel
  • Eetbare bloemetjes
  • Benodigheden
    Olie
  1. Was alle groenten. Begin dan met het snijden van de courgette. Leon gebruikt groene en gele courgettes en gebruikt de groene courgette rauw in deze tartelette. De gele courgette laat hij even garen. Snijd dan de radijsjes en gebruik die ook rauw. 

  2. Snijd dan de meiknolletjes en gaar die kort samen met de aspergepuntjes. 

  3. Maak de cantharellen schoon. Pel dan de Sint-Jans ui en kook ze kort voor, want het zijn harde uitjes. Doe ze daarna samen met de cantharellen in de pan en blancheer ze kort met wat olie.

  4. Tijd op de taartjes te vullen; daarvoor gebruikt Leon een crème van wortel als basis en vult dan aan met de groenten en eetbare bloemetjes. 

  5. Geniet van je tartelette !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.