Alain maakt een heerlijk gerecht met de bladgroenten van teeler Siete Neef
Culinair expert Alain Caron zet een heerlijk gerecht met verse bladgroenten op tafel! Hij maakt broccoli tartaar met radijsjes en vinaigrette.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2broccoli's
-
1bos radijsjes (rond en rood)
-
200 gramgemengde sla (mesclun, frisée, baby spinazie, rucola)
-
•diverse kruiden (dille, bieslook, basilicum, dragon)
-
1/2 tlcitrusrasp (limoen, citroen of bergamot)
-
1 elfijngehakte gedroogde zwarte olijven
-
Voor de vinaigrette:6 elolijfolie extra vierge
-
1kopje thee (naar eigen smaak)
-
2 elwitte wijnazijn
-
•zout en peper
-
Kook de broccoli zonder stronk en laat het uitlekken.
-
Was en snijd de radijsjes en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
-
Was de gemengde sla en de kruiden goed, droog het en zet het ook even apart.
-
Maak de vinaigrette. Gebruik 3 eetlepels thee (de rest kun je lekker opdrinken) en meng dit met de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak het op smaak met peper en zout.
-
Hak de broccoli als een tartaar en meng het met 2 eetlepels vinaigrette. Marineer ook de radijsjes met 3 eetlepels vinaigrette.
-
Meng de sla met een paar eetlepels vinaigrette en maak het op smaak met peper en zout.
-
Neem een plat bord en gebruik een kookring van 9 cm. Leg daar wat van de broccoli tartaar in zodat je een mooi rondje met broccoli krijgt.
-
Leg er wat van de sla en gemarineerde radijsjes bovenop.
-
Sprenkel er een beetje resterende vinaigrette omheen en strooi er wat citrusrasp en fijngehakte olijven overheen.
- Eet smakelijk!