Libanese kipspiesjes met flatbread

chef-kok
Ramon Brugman
Libanese kipspiesjes met flatbread
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
381 personen
Er waait een Oosterse wind door de keuken van Ramon. Hij maakt Libanese kipspiesjes met flatbread, labneh en gegrilde groenten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    kippendijen
  • 150 ml
    Griekse yoghurt
  • 3 tenen
    knoflook
  • 3
    citroenen
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 1 tl
    tijm
  • 390 g
    bloem
  • 7 g
    gedroogde gist
  • 1 tl
    suiker
  • 160 ml
    water (lauwwarm)
  • 125 ml
    melk (lauwwarm)
  • 500 ml
    Turkse yoghurt
  • 1/4 bosje
    bladpeterselie
  • 1
    rode ui
  • 1/2
    komkommer
  • 2
    tomaten
  • 1/4 bos
    verse koriander
  • 4 blaadjes
    munt
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1
  2. 2

    Steek de BBQ aan.

  3. 3

    Voor de flatbread doe je 390 gram bloem, 7 gram gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie in een grote kom. Voeg als laatste 160 ml lauwwarm water en 125 ml lauwwarme melk erbij en kneed het deeg in 6 minuten tot een glad en soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het een uur rijzen.

  4. 4

    Snij 400 gram kippendijen in stukken.

  5. 5

    Maak een marinade van 150 ml Griekse yoghurt met 3 fijngesneden tenen knoflook. Voeg daar 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel tijm aan toe samen met citroenrasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen.  Leg de stukken kip in de marinade en laat het afgedekt 2 uur in de koelkast staan.

  6. 6

    Voor de Labneh meng je een ½ theelepel zout met 500 ml Turkse yoghurt. Doe de yoghurt in een schone omgespoelde theedoek en leg dit in een zeef met een bak eronder. Laat de yoghurt minimaal 4 uur uitlekken en je hebt labneh.

  7. 7

    Als het deeg voor je flatbread een uur gerezen heeft verdeel je het deeg in 6 stukjes en maak je er bolletjes van. Laat het weer onder een theedoek 15 minuten rijzen. Rol daarna het deeg uit. Laat een dikke koekenpan heet worden en bak de flatbreads in 2 a 3 minuten per kant gaar. Leg ze op een bord en leg er gelijk een theedoek overheen zodat ze lekker zacht blijven.

  8. 8

    Rijg de gemarineerde kipstukjes aan de satéstokjes en bak ze op de bbq totdat ze gaar zijn.

     

  9. 9

    Hak een ¼ bosje bladpeterselie fijn en rasp wat van een citroen en meng dit door de labneh.

  10. 10

    Snij 1 rode ui in dunne ringen. Pak een halve komkommer, haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij de komkommer fijn. Haal de zaadlijsten uit 2 tomaten en snij ook de tomaten fijn. Hak ¼ bosje verse koriander en 4 blaadjes munt fijn.
    Meng dit allemaal door elkaar en knijp er wat citroensap op uit. Voeg als laatste wat olijfolie aan toe en maak de salade op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Serveer de salade uit met een paar kipspiesjes, flatbread en een flinke dot labneh.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!