Likkepot met zoete sjalotten en tuinkers
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de zoete uien4sjalotten
-
1glas witte wijn
-
100 gsuiker
-
30 mlblanke azijn
-
2 takjestijm
-
1 blaadjelaurier
-
Voor de likkepot250 gfijne paté
-
60 mlslagroom
-
10 mlcognac
-
5 druppelsworcestersaus
-
2 takjespeterselie
-
8 takjesbieslook
-
1rode paprika
-
2kleine augurken (of 1 grote augurk)
-
•zout
-
•peper
-
Voor de garnering1 bosjetuinkers
-
Om op te dienen•krokante toast
-
Benodigheden•keukenmachine
-
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in (dikke) ringen. Doe de witte wijn, azijn, suiker en de laurier in een pan. Meng dit goed door elkaar. Voeg dan de sjalotten toe, zorg er voor dat het vocht weg kookt en dat de sjalotten marineren in het sap van de witte wijn, azijn, suiker en laurier. Zet het vuur uit en laat de sjalotten afkoelen.
-
Begin met het maken van de likkepot. Draai de fijne paté glad in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de slagroom en de worcestersaus toe. Snijd de augurken, paprika en peterselie fijn. Voeg dit toe aan de paté samen met een druppeltje cognac (dat maakt de bite van de likkepot straks wat minder vettig). Spatel alles voorzichtig door en zorg ervoor dat de garnituur goed verdeeld is door de paté.
-
Smeer de likkepot royaal op een toastje, voeg de gemarineerde sjalotten toe en maak af met wat pittige tuinkers.
- Eet smakelijk!