8 minuten

Sharon's borrelplank

Met een gevarieerde borrelplank van chef-kok Sharon de Miranda met daarop pikaballetjes, warme camembert en gevulde courgetterolletjes zit je altijd goed!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 10
  • Voor de gevulde courgetterolletjes:
    2
    courgettes
  • 200 g
    tomatensaus
  • 1
    bosje basilicum
  • 1
    mozzarella
  • Voor de warme camembert:
    1
    camembert
  • 1
    knoflookteen
  • 1
    takje rozemarijn
  • 1
    takje tijm
  • balsamicoazijn (wit)
  • Voor de pikaballetjes:
    500 g
    rundergehakt
  • 2
    Madame Jeannettes
  • 1
    paprika
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    bosje bladselderij
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 2 el
    sojasaus
  • Voor de saus:
    1
    ui
  • 1
    gele paprika
  • 2
    tomaten
  • 1
    knoflookteentje
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 3 dl
    water
  • 1
    bouillonblokje naar keuze
  • olie
  • Voor de krabkoekjes
    450 g
    krabstukjes
  • 2 el
    vissaus
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    suiker
  • 1
    limoen
  • 2 el
    zonnebloemolie
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    rode ui
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    Spaanse peper
  • 2
    eieren
  • 300 g
    paneermeel
  • zout
  1. Voor de pikaballetjes maal je alle ingrediënten behalve het rundergehakt in de keukenmachine fijn. Meng vervolgens het gehakt erdoor en draai het tot balletjes van ongeveer 4 cm groot.  Bak kort aan en maak de saus in dezelfde pan. Snij de ui en de paprika in reepjes, de tomaten in partjes en hak de knoflook fijn. Doe dit in de hapjespan met de balletjes. Voeg eventueel extra olie toe. Voeg de tomatenpuree, bladselderij en het bouillonblokje toe. Roer dit ongeveer 2 minuten door. Vervolgens voeg je het water eraan toe en laat je het inkoken tot een mooie dikke saus.

  2. Ga verder met het maken van de krabkoekjes. Mix in een keukenmachine alle ingrediënten tot een stevige massa. Verdeel het krabmengsel in kleine burgertjes en bak ze goudbruin in een koekenpan. Ongeveer 2 min aan beide kanten.

  3. Maak de gevulde courgetterolletjes met tomatensaus en mozzarella. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgettes in plakken van ½  cm dik. Grill de courgettes ongeveer 3 minuten in de oven. Plaats een stukje mozzarella op de gegrilde courgettes met een blaadjes basilicum en rol ze strak op. Bedek de bodem van de ovenschotel met tomatensaus en plaats de courgetterolletjes in ovenschotel. Garneer elk rolletje met 1 el tomatensaus. Bak de rolletjes 10 min af in de voorverwarmde oven.

  4. Voor de warme camembert verwarm je de oven voor op 200 graden. Snij met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van de camembert. Snij de knoflook in plakjes en duw deze in de gleufjes. Stop met een mes ook de rozemarijn en de tijm in de camembert en bedruppel met balsamicoazijn. Plaats de camembert ongeveer 15 min in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.