Linguini met vis, cherrytomaatjes en venkel
Deze smaakcombinatie van tomaat, venkel en verse vis met linguini is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Vreselijk lekker en binnen 10 minuten op tafel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pasta met vis4Dorade filets
-
2witte uien
-
2teentjes knoflook
-
400 gcherrytomaten
-
400 glinguini pasta
-
2 tlhoning
-
1venkel knol
-
1handje basilicum en peterselie
-
•Sap van een halve citroen
-
•Parmezaanse kaas
-
•Peper & zout
-
•Olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 180°C. En zet een pan met water op voor de pasta.
-
Pel en snipper de uien. Snij de knoflook fijn. Fruit dit aan in olijfolie. Snij driekwart van de tomaten in tweeën en voeg deze bij de ui en knoflook. Voeg wat peper, zout, citroensap en de honing toe en laat dit even pruttelen.
-
Doe de overige tomaten met wat peper, zout en olijfolie in de oven voor 5 minuten.
-
Zet een koekenpan alvast op hoog vuur voor de dorade. Om de graatjes uit de filets te halen, snij je in het midden van de vis tot aan de huid. Kantel je mes en snij zo de graatjes eruit. Bestrooi met wat zout en peper en doe olijfolie in de pan. Leg de dorade met de huidkant naar beneden in de pan. Zet dan het vuur lager. De dorade bak je alleen op de huidkant; zo wordt deze lekker knapperig en de andere kant zacht en sappig.
-
Doe de linguini in het kokende water.
-
Snij de kern uit de venkel en snij met de mandoline of een mes dunne ringen. Doe hier wat olijfolie, peper en zout bij en laat dit even staan.
-
Hak de basilicum even grof door en voeg deze bij de saus.
-
Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Snij de peterselie fijn en voeg ook dit bij de saus. Haal de tomaten uit de oven en de dorades uit de pan.
-
Serveer de pasta, venkelsalade en vis bij elkaar en leg er wat van de geroosterde tomaatjes op. Bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!