Linzencurry en mangochutney
Sharon maakt een linzencurry met mangochutney en gebakken komkommer met doperwtjes. Lekker pittig en vegetarisch.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2uien
-
1Spaanse peper
-
3teentjes knoflook
-
20 ggember
-
3 tlkomijn
-
2 elkerriepoeder
-
2 tlgeelwortel (kurkuma)
-
2 tlkorianderzaad
-
2 eltomatenpuree
-
300 grode linzen
-
8grote tomaten
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
1kaneelstokje
-
2zoete aardappels
-
1bos koriander
-
100 gGriekse yoghurt
-
300 grijst
-
1komkommer
-
300 gdiepvriesdoperwten
-
2 elzoute sojasaus
-
•olie
-
Ingrediënten mangochutney500 gverse mango
-
175 mlwitte wijn azijn
-
3kruidnagels
-
1Spaanse peper
-
1rode ui
-
1teentje knoflook
-
20 ggember
-
50 grozijnen
-
1 tlmosterdzaad
-
200 gkristalsuiker
-
1citroen
-
•zout
-
Begin met het maken van de mangochutney. Schil en snij de mango in stukjes. Snij de ui, peper en knoflook fijn. Kook de mangostukjes, de ui, knoflook en het azijn op laag vuur in een ruime pan met een dikke bodem. Roer af en toe door.
-
Voeg de rozijnen, kruidnagels, mosterdzaad en suiker toe en kook het geheel nog 10 min.
-
Breng de chutney op smaak met het sap van de citroen en wat zout en kook het nog ongeveer 10 minuten tot jamdikte in.
-
Ga verder met het maken van de linzencurry. Maak de uien, de Spaanse peper en de knoflook schoon en snij het klein. Schil de gember en rasp het fijn. Bak de ui, knoflook, Spaanse peper en de gember 5 minuten in de olie. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en bak het ongeveer 5 minuten mee.
-
Snij de tomaten in partjes en voeg deze toe aan de pan. Was de linzen in een zeef en voeg ze toe aan de curry. Giet er 1 liter water bij en de groentebouillonpoeder. Plaats het kaneelstokje er bovenop en breng het aan de kook voor circa 15 min.
-
Schil en snij de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 3 cm en kook deze ongeveer 25 min mee. Hou het goed in de gaten en voeg er indien nodig wat water aan toe, zodat de curry niet droog kookt.
-
Kook de rijst volgens het etiket gaar. Snij de kommer doormidden en verwijder de zaadlijst met een lepel. Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Neem een wok en verhit hierin een scheutje olie en wok de komkommer samen met de doperwtjes ongeveer 3 min op hoog vuur, blus het af met de sojasaus.
-
Serveer het gerecht uit met 1 eetlepel Griekse yoghurt en een paar blaadjes koriander.
- Eet smakelijk!