
Luxe rollade van pompoen met misoboter en gepofte pastinaak uit de oven
Ho-ho-ho! Wat een feestelijk hoofdgerecht! Onze chef-kok Geneal Harreman steelt met kerst de show met deze klassieke wintergroenten. Hij maakt een luxe rollade van pompoen met misoboter, een gepofte én gevulde pastinaak met verse kruidenboter en knapperig gebakken boerenkool op smaak gebracht met knoflook en sjalotjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de rollade van pompoen:1grote flespompoen
-
150 grroomboter
-
20 grbruine miso
-
1 elgerookte paprikapoeder
-
250 grhele boerenkool
-
1/2 flesbroodbier (of Dark Ale bier)
-
1 elgrove mosterd
-
2 tenenknoflook
-
1sjalot
-
Voor de pastinaak:6 stukspastinaak
-
6 takkenverse tijm
-
Voor de kruidenboter:125 grroomboter (op kamertemperatuur)
-
2 tluienpoeder
-
10 grverse bieslook
-
10 grverse dragon
-
Schil de pompoen en snijd de bolle onderkant eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de bovenkant van de pompoen 20 min.
-
Haal de pitten met een lepel uit de onderkant en snijd de buitenkant in blokjes.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en de boerenkool toe.
-
Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan. Laat even bakken.
-
Voeg de mosterd toe en roer door elkaar. Blus af met het bier en laat even sudderen.
-
Smelt de boter samen met de miso in een steelpannetje. Zodra alles gesmolten is haal je de pan van het vuur. Haal de pompoen uit het water en laat even uitstomen.
-
Gebruik een klein mesje om de pompoen zachtjes in te snijden, zodat je een ruitjespatroon krijgt.
-
Smeer de pompoen in met de misoboter en besprenkel met het paprikapoeder, rooster de pompoen een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.
-
Schep de boerenkool en pompoen blokjes op een grote schaal en leg de geroosterde pompoen ‘rollade’ erbij.
-
Ga verder met de pastinaak. Leg de pastinaken eerst op een vel aluminiumfolie, hak de tijm zo fijn mogelijk en strooi dit er samen met wat zout overheen. Zo kunnen ze de oven in (ook op 180 graden).
-
Schenk er dan een beetje olie over en wikkel ze in de aluminiumfolie. Pof ze 30 minuten lang in de oven.
-
Haal de pompoen uit de oven. Leg de boerenkool op een mooie schaal. Til de rollade voorzichtig op en leg boven op de boerenkool..
-
Snijd de dragon en bieslook zo fijn mogelijk en meng dit met de roomboter. Voeg het uienpoeder toe en breng het op smaak met zout en peper. Doe dit in een spuitzakje.
-
Haal de pastinaken uit de oven en snijd ze open. Vul de pastinaken met de kruidenboter en serveer op een mooie schaal. Eet smakelijk!
- Geniet van je pompoen en pastinaak!
