7 minuten

Pangsit met kip en een pompoen salade met frisse dip

Ken jij ze al? Pangsit! Indonesische gevulde gefrituurde hapjes. Met dit recept van onze chef-kok Sharon de Miranda maak je ze lekker krokant, kruidig en vol smaak! Royaal gevuld met kip en een pompoensalade met frisse dip.

 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de pangsit:
    30
    wonton- of pangsit vellen
  • 100 gr
    kipgehakt
  • 100 gr
    champignons
  • bladselderij
  • 1 el
    sojasaus
  • 2 el
    oestersaus
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    maïzena
  • 1 el
    bloem
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2 cm
    gember
  • 1 tl
    zwarte peper
  • chilisaus
  • Voor de salade:
    1
    pompoen (hokkaido)
  • 1
    rode ui
  • 1 bos
    selderij
  • 2 el
    tahin
  • 2 el
    mayonaise
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • 1
    limoen
  • 1 el
    sesamzaadjes
  • zout
  • olijfolie
  1. Voor de pompoensalade: verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de pompoen uit en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm dik en plaats dit op een ovenschaal. 

  2. Besprenkel met wat olijfolie en een beetje zout en bak het ongeveer 20 min af in een voorverwarmde oven. Laat daarna de pompoen afkoelen. 

  3. Ga verder met de pangsit. Maal de ui, gember (zonder schil) en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de champignons en bladselderij toe en maal deze kort mee. 

  4. Roer dit mengsel door het kippengehakt en voeg de sojasaus, oestersaus, sesamolie, maïzena en de zwarte peper toe en rol er 30 balletjes van. 

  5. Maak een papje van de bloem en 1 el water om de pangsit mee dicht te vouwen. Neem nu een velletje en leg hierop in het midden een balletje. 

  6. Smeer met je vingertoppen de randen in met het papje van bloem. Vouw het velletje dubbel en druk het rondom het vlees goed aan. Vervolgens vouw je met je vingers plooien, om te voorkomen dat er olie in de pangsit komt. 

  7. Verwarm de frituur of een pan met olie op 180 graden en bak de pangsit in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat het uitlekken op wat keukenpapier en serveer het uit met chilisaus.

  8. Ga verder met de salade. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, tahin en het sap van de limoen door het goed te mengen.

  9. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de selderij fijn. Meng het door de afgekoelde pompoen. Maak het af met de dressing en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

  10. Geniet van je pangsit!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda