Jetske's notenpasta voor op brood | Foto: Jetske van den Elsen

Maak Jetske's notenpasta voor op brood

Je hebt het zó gemaakt en dit is echt vreselijk lekker! Met deze notenpasta met amandelen, pecan-/, cashew-/ én wat hazelnoten kan je eindeloos variëren. Hoe eet jij hem het liefste? Alleen met pindakaas of smeer er nog wat sambal overheen of lekker met hagelslag?  

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Smaakmaker

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor één potje notenpasta van 250ml
    250 g
    gemengde noten zoals amandelen, pecan-/, cashew-/ en hazelnoten en pinda's
  • een snufje zeezout
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  1. Doe de rauwe ongebrande noten in de oven en verwarm op 170 graden. Rooster ze lichtbruin.

  2. Stop ze in de keukenmachine en laat die ongeveer 10 minuten lang draaien.

  3. De olie kom vrij uit de noten. Je hoeft dus geen extra olie toe te voegen.

  4. Optioneel: voeg een beetje zeezout toe. Doe de notenpasta in een steriel potje en bewaar het in koelkast. Het is ongeveer een maand houdbaar, maar voor die tijd is het potje al lang op!

  5. Geniet van je zelfgemaakte notenpasta!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.