Maak Jetske's notenpasta voor op brood
Je hebt het zó gemaakt en dit is echt vreselijk lekker! Met deze notenpasta met amandelen, pecan-/, cashew-/ én wat hazelnoten kan je eindeloos variëren. Hoe eet jij hem het liefste? Alleen met pindakaas of smeer er nog wat sambal overheen of lekker met hagelslag?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor één potje notenpasta van 250ml250 ggemengde noten zoals amandelen, pecan-/, cashew-/ en hazelnoten en pinda's
-
•een snufje zeezout
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
Doe de rauwe ongebrande noten in de oven en verwarm op 170 graden. Rooster ze lichtbruin.
-
Stop ze in de keukenmachine en laat die ongeveer 10 minuten lang draaien.
-
De olie kom vrij uit de noten. Je hoeft dus geen extra olie toe te voegen.
-
Optioneel: voeg een beetje zeezout toe. Doe de notenpasta in een steriel potje en bewaar het in koelkast. Het is ongeveer een maand houdbaar, maar voor die tijd is het potje al lang op!
- Geniet van je zelfgemaakte notenpasta!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.