Zelfgemaakte kruidenthee met ananas en abrikoos
Culinair expert Alain Caron leert de wereld van gezonde brownies kennen. En daar past toch niks beter bij dan een heerlijk kopje zelfgemaakte thee! Hij gaat aan de slag met gekonfijte citroen, gedroogde ananas en rozenblaadjes. Deze thee is een bijzondere combinatie van fruitige smaken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
20 grgekonfijte citroen
-
20 grgedroogde ananas
-
20 grgedroogde abrikoos
-
2 el(lychee)honing
-
•paar gedroogde rode rozenblaadjes
-
500 mlpassievruchtsap
-
2 elkruidenmelange met wat je zelf lekker vindt (munt, salie, Oolong, jasmijn, kamille, etc.)
-
1 Lwater
-
Kook een liter water.
-
Wanneer het water gekookt is, schenk deze in een pot met de kruidenmelange. Roer er de honing doorheen. Laat dit 15 minuten trekken.
-
Snijd alle stukken fruit heel fijn en klein. Doe dit in een laag soepbord met de rozenblaadjes en schenk hier een beetje heet water over. Laat dit even staan, zodat de smaken vrij komen.
-
Nadat de kruiden en het gedroogde fruit zo'n 15 à 20 minuten hebben gerust, schenk je een eetlepel van het fruitwater in theekopjes. Daarboven op schenk je de thee, maar nog niet zoveel dat het glas vol zit. Je topt het glas en drankje af met een scheutje passievruchtsap.
-
Serveer de thee warm of maak deze koud door ijsblokjes aan een glas toe te voegen. Bewaar de thee niet langer een uur.
- Eet smakelijk!