4 minuten

Marsepeinen boterhammetjes cake

Vooral marsepein is één van de favorieten van Ramon Brugman. En daarom gaat onze chef-kok langs bij de Amsterdamse banketbakker Ronald de Kuiper, waar hij zelf marsepein gaat maken.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • 200 g
    boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g
    witte basterdsuiker
  • 4
    eieren
  • 200 g
    bloem
  1. Draai eerst de boter samen met de suiker lekker luchtig. Zorg ervoor dat het mengsel er wit uitziet. Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe steeds pas het volgende ei erbij, als de boter en suiker het ei volledig hebben opgenomen.

  2. Daarna voeg je de bloem toe. Draai de bloem kort maar krachtig door het beslag heen. Smeer de binnenkant van een cakeblik in met boter en giet daarna het beslag erin.

  3. Bak de cake op 150 graden voor ongeveer 60 minuten. Haal de cake na een uur uit de oven en laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen in het bakblik, anders is de kans groot dat de cake blijft plakken. En zo blijft de cake lekker nat.

  4. Snij een plakje van de cake en bestrijk deze met een beetje botercrème. Leg er vervolgens een paar plakjes marsepeinen kaas of ei bovenop.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.