Mexicaanse Quesadilla's

chef-kok
Ramon Brugman
Mexicaanse Quesadilla's
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
19 personen

In de 5-delige serie ‘Camping koken met Ramon’ laat chef-kok Ramon Brugman zien hoe je makkelijke en lekkere gerechten kunt maken op slechts een gaspitje. Ideaal voor op de camping. Ramon staat zelf regelmatig op de camping en hoort dan vaak dat koken op de camping een crime is. Zonde! BinnensteBuiten biedt hulp.

Bekijk hier de video

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Vulling
    1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    rode paprika
  • 1
    groene paprika
  • 1 tl
    komijn
  • 1
    rode peper
  • 1 blikje
    tomaten blokjes
  • 1 blikje
    zwarte bonen (kleintje)
  • 1 blikje
    mais (kleintje)
  • 1 blikje
    kikkererwten (kleintje)
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Tortilla wraps
    1 pak
    tortilla wraps
  • 150 g
    cheddar kaas
  • Munt koriander dip
    150 ml
    dikke yoghurt
  • 1 pakje
    verse koriander
  • 5 blaadjes
    verse munt
  • 1
    citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    We beginnen met het snijden van de ui en de knoflook. Die zet je vervolgens aan in een beetje olijfolie.

  2. 2

    Snij de paprika in slierten en voeg die toe aan de ui en de knoflook. Bak kort aan.

  3. 3

    Voeg alle specerijen toe aan de pan en roer kort doe. Doe er direct het blikje tomatenblokjes bij om de garing van de specerijen te stoppen.

  4. 4

    Snij de rode peper en voeg deze samen met de uitgelekte bonen, mais en kikkererwten toe. Laat de saus inkoken tot deze dik is.

  5. 5

    Als de vulling klaar is pak je een koekenpan en leg je daar een wrap in. Vervolgens schep je daar een beetje vulling op. Dit verdeel je op de wrap zodat het er gelijkmatig op ligt. Dek vervolgens toe met een beetje geraspte kaas. Leg er een wrap bovenop en bak 3 minuten per kant.

  6. 6

    Leg de quesadilla op een bord en snij in 8 punten.

  7. 7

    Bij die lekkere quesadilla hoort natuurlijk een goede dip. We maken een munt koriander dip.

  8. 8

    Meng de yoghurt met de koriander en de munt. Knijp er vervolgens een halve citroen op uit en voeg er wat zout en peper aan toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!