
Mexicaanse Quesadilla's
In de 5-delige serie ‘Camping koken met Ramon’ laat chef-kok Ramon Brugman zien hoe je makkelijke en lekkere gerechten kunt maken op slechts een gaspitje. Ideaal voor op de camping. Ramon staat zelf regelmatig op de camping en hoort dan vaak dat koken op de camping een crime is. Zonde! BinnensteBuiten biedt hulp.
Bekijk hier de video
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Vulling1ui
-
2 tenenknoflook
-
1rode paprika
-
1groene paprika
-
1 tlkomijn
-
1rode peper
-
1 blikjetomaten blokjes
-
1 blikjezwarte bonen (kleintje)
-
1 blikjemais (kleintje)
-
1 blikjekikkererwten (kleintje)
-
•peterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Tortilla wraps1 paktortilla wraps
-
150 gcheddar kaas
-
Munt koriander dip150 mldikke yoghurt
-
1 pakjeverse koriander
-
5 blaadjesverse munt
-
1citroen
-
•zout en peper
-
We beginnen met het snijden van de ui en de knoflook. Die zet je vervolgens aan in een beetje olijfolie.
-
Snij de paprika in slierten en voeg die toe aan de ui en de knoflook. Bak kort aan.
-
Voeg alle specerijen toe aan de pan en roer kort doe. Doe er direct het blikje tomatenblokjes bij om de garing van de specerijen te stoppen.
-
Snij de rode peper en voeg deze samen met de uitgelekte bonen, mais en kikkererwten toe. Laat de saus inkoken tot deze dik is.
-
Als de vulling klaar is pak je een koekenpan en leg je daar een wrap in. Vervolgens schep je daar een beetje vulling op. Dit verdeel je op de wrap zodat het er gelijkmatig op ligt. Dek vervolgens toe met een beetje geraspte kaas. Leg er een wrap bovenop en bak 3 minuten per kant.
-
Leg de quesadilla op een bord en snij in 8 punten.
-
Bij die lekkere quesadilla hoort natuurlijk een goede dip. We maken een munt koriander dip.
-
Meng de yoghurt met de koriander en de munt. Knijp er vervolgens een halve citroen op uit en voeg er wat zout en peper aan toe.
- Eet smakelijk!