
Tortilla met krokante tofu, guacamole en mangosalsa
Warme tortilla's met krokante tofu uit de oven, een zachte zelfgemaakte guacamole én een killer salsa met mango! Dit gerecht van kok Jetske heeft echt alles in huis. Waar wacht je op?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Tortilla met krokante tofu:•1 blok extra stevige tofu (zo'n 400 gr)
-
2 elchipotle pasta
-
2 tlbouillonpoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tloregano
-
1 tluien- en knoflookpoeder
-
1 tlgerookt paprikapoeder
-
3-4 elzonnebloemolie
-
6kleine mais tortillas
-
Voor de salsa:1rijpe mango
-
1komkommer
-
3tomaten
-
1rode ui
-
15 grkoriander
-
•sap van 1 limoen
-
•snuf zout
-
Voor de guacamole:2rijpe avocado’s
-
1teen knoflook, geraspt
-
•sap van ¹⁄₂-1 limoen (naar smaak)
-
•peper en zout
-
Voor de toppings:•zoetzure rode ui
-
•Jalapeños
-
•koriander, fijngesneden
-
•limoen, in partjes
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de tofu droog en rasp de tofu op een grove blokrasp. Meng met de chipotle pasta, alle gedroogde kruiden en zonnebloemolie.
-
Verdeel de tofu over een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat. Bak voor 30 minuten. Maak ondertussen de guacamole, salsa en toppings.
-
Snijd de mango, komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten met het limoensap en zout naar smaak.
-
Prak het vruchtvlees van de avocado’s in een kom fijn. Voeg de knoflook, limoensap en peper en zout naar smaak toe.
-
Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Vul met de tofu, salsa en guacamole. Top naar smaak af met de zoetzure rode ui, Jalapeño, koriander en limoenpartjes.
- Geniet van de tortilla's !
