9 minuten

Tortillawraps met bloemkool nuggets en yoghurt

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt krokante bloemkool nuggets! Heerlijk op deze zelfgemaakte tortillawrap met een yoghurt-knoflooksaus met munt en limoen.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de tortillawraps
    250 gr
    bloem
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 1/2 tl
    komijnzaadpoeder
  • 150 ml
    warm water
  • 1 el
    olie
  • zout
  • Voor de bloemkool nuggets
    400 gr
    bloemkool
  • 1 bord
    panko (Japans paneermeel)
  • 150 ml
    melk
  • 100 gr
    bloem
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    knoflookpoeder
  • 1/2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl
    uienpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de knoflook-yoghurtsaus
    100 gr
    rucola
  • 500 gr
    Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes
    munt
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 1
    limoen
  • 4 tenen
    knoflook
  • peper en zout
  1. Voor de tortillawraps doe je de bloem, het zout, komijnzaadpoeder, olie, de opgeloste bakpoeder en het water in een kom. Meng alles goed door elkaar en kneed dit tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of voeg juist meer water toe als het deeg te droog is.

  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes. Dek de deegbolletjes af en laat het 20 minuten rusten. Ga ondertussen verder met de bloemkool nuggets.

  3. Voor de bloemkool nuggets verwarm je de oven voor op 225 graden. Mix met een garde de kerriepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, bloem, wat peper en zout naar smaak door elkaar. Schenk vervolgens de melk al roerend bij het kruidenmengsel, zodat er geen klontjes ontstaan in het beslag. 

  4. Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes. Haal ze daarna één voor één door het beslag. Leg ze vervolgens op een bordje met panko en haal ze hier doorheen. Plaats ze op een ovenschaal met bakpapier. Bak de bloemkool nuggets 20 minuten af.

  5. Ga weer verder met de wraps. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol de bolletjes deeg uit tot dunne lapjes. Bak de wraps in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en de andere kant ook bakken.

  6. Voor de yoghurt-knoflooksaus hak je de tenen knoflook, munt en peterselie fijn. Meng dit door de yoghurt met de rasp en sap van de limoen. Breng het op smaak met wat peper en zout. 

  7. Vul de wraps met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, een handje rucola en de bloemkool nuggets.

  8. Geniet van je wraps met krokante bloemkool nuggets!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.