3 minuten

Mini cheesecakes met kruidnoot en taaitaai

Taaitaai, ken je dat nog? Het is eigenlijk een beetje de vergeten sinterklaaslekkernij. Zonde, vindt onze chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt kleine cheesecakes met een bodem van kruidnoten en een crumble van taaitaai. Perfect voor pakjesavond!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 12
  • Voor de bodem:
    75 gr
    boter
  • 500 gr
    kruidnoten
  • Voor de vulling:
    450 gr
    stevige roomkaas
  • 280 gr
    suiker
  • 1
    ei
  • 100 ml
    vers citroensap
  • 40 gr
    roompoeder
  • Voor de afwerking:
    150 gr
    abrikozenjam
  • 250 gr
    taaitaai
  • poedersuiker
  • 24
    mini chocoladeletters
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Meng dit door elkaar. Doe een bakpapiertje in de ringetjes en schep 1 eetlepel van de koekkruimels op de bodem van elk vormpje. Druk stevig aan.

  3. Meng de roomkaas met de suiker, het ei en het citroensap met een mixer tot een zacht geheel. Schraap de roomkaas telkens van de randen, zodat er geen klontjes ontstaan.

  4. Voeg het roompoeder toe en laat het mengsel nog even draaien. Spuit de vulling op de kruidnotenbodems.

  5. Bak de cheesecakes ongeveer 25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat.

  6. Smelt ondertussen de abrikozenjam in een pan. Als de jam helemaal gesmolten is smeer je de bovenkant van de cakejes in. 

  7. Snijd de taaitaai in hele fijne blokjes en bedek de cheesecakes met de kruimels. Besprenkel met poedersuiker en decoreer met 2 mini chocoladeletters. Eet smakelijk!

  8. Geniet van je cheesecakes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets