Mini cheesecakes met kruidnoot en taaitaai
Taaitaai, ken je dat nog? Het is eigenlijk een beetje de vergeten sinterklaaslekkernij. Zonde, vindt onze chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt kleine cheesecakes met een bodem van kruidnoten en een crumble van taaitaai. Perfect voor pakjesavond!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor de bodem:75 grboter
-
500 grkruidnoten
-
Voor de vulling:450 grstevige roomkaas
-
280 grsuiker
-
1ei
-
100 mlvers citroensap
-
40 grroompoeder
-
Voor de afwerking:150 grabrikozenjam
-
250 grtaaitaai
-
•poedersuiker
-
24mini chocoladeletters
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Meng dit door elkaar. Doe een bakpapiertje in de ringetjes en schep 1 eetlepel van de koekkruimels op de bodem van elk vormpje. Druk stevig aan.
-
Meng de roomkaas met de suiker, het ei en het citroensap met een mixer tot een zacht geheel. Schraap de roomkaas telkens van de randen, zodat er geen klontjes ontstaan.
-
Voeg het roompoeder toe en laat het mengsel nog even draaien. Spuit de vulling op de kruidnotenbodems.
-
Bak de cheesecakes ongeveer 25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat.
-
Smelt ondertussen de abrikozenjam in een pan. Als de jam helemaal gesmolten is smeer je de bovenkant van de cakejes in.
-
Snijd de taaitaai in hele fijne blokjes en bedek de cheesecakes met de kruimels. Besprenkel met poedersuiker en decoreer met 2 mini chocoladeletters. Eet smakelijk!
- Geniet van je cheesecakes!