
Mini cheesecakes met kruidnoot en taaitaai
Taaitaai, ken je dat nog? Het is eigenlijk een beetje de vergeten sinterklaaslekkernij. Zonde, vindt onze chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt kleine cheesecakes met een bodem van kruidnoten en een crumble van taaitaai. Perfect voor pakjesavond!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor de bodem:75 grboter
-
500 grkruidnoten
-
Voor de vulling:450 grstevige roomkaas
-
280 grsuiker
-
1ei
-
100 mlvers citroensap
-
40 grroompoeder
-
Voor de afwerking:150 grabrikozenjam
-
250 grtaaitaai
-
•poedersuiker
-
24mini chocoladeletters
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verkruimel de kruidnoten en smelt de boter. Meng dit door elkaar. Doe een bakpapiertje in de ringetjes en schep 1 eetlepel van de koekkruimels op de bodem van elk vormpje. Druk stevig aan.
-
Meng de roomkaas met de suiker, het ei en het citroensap met een mixer tot een zacht geheel. Schraap de roomkaas telkens van de randen, zodat er geen klontjes ontstaan.
-
Voeg het roompoeder toe en laat het mengsel nog even draaien. Spuit de vulling op de kruidnotenbodems.
-
Bak de cheesecakes ongeveer 25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat.
-
Smelt ondertussen de abrikozenjam in een pan. Als de jam helemaal gesmolten is smeer je de bovenkant van de cakejes in.
-
Snijd de taaitaai in hele fijne blokjes en bedek de cheesecakes met de kruimels. Besprenkel met poedersuiker en decoreer met 2 mini chocoladeletters. Eet smakelijk!
- Geniet van je cheesecakes!
