
Coquilles met romige ajo blanco en frisse blauwe druiven
Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een gerecht die ontzettend lekker is voor de warmere dagen. Coquilles met een heerlijke frisse ajo blanco, een Spaanse koude soep.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de ajo blanco1grote knoflookteen
-
3 elsherryazijn
-
75 grwitte amandelen
-
40 grwit brood, zonder de korst
-
•zout en peper naar smaak
-
300 mlijskoud water
-
50 mlolijfolie
-
Voor de coquilles:4coquilles
-
4coquillesschelpen, kleine kommetjes werken ook
-
8 elgrof zout voor onder de schelpen
-
Voor de garnering:•blauwe druiven
-
•bosje dille
-
Pluk het brood in kleine stukjes en voeg het samen met de witte amandelen, de knoflook, de sherryazijn, de olijfolie en het koude water aan een maatbeker. Laat het even 5 minuten wellen.
-
Gebruik een staafmixer en pureer de ingrediënten tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Als de soep te dun is, voeg nog wat brood toe. Als de soep te stevig is, voeg nog wat water en een beetje sherryazijn toe.
-
Zet de ajo blanco ( de "witte" soep in het Spaans) in de koelkast. En begin met het bereiden van de coquilles.
-
Verhit een scheutje olijfolie en bak de coquilles met maximaal 4 coquilles in de pan, dan bakken ze mooi krokant. Dit duurt circa 2, maximaal 3 minuten. Haal de coquilles uit de pan en breng op smaak met zout.
-
Meng 1 el water met het grof zout en verdeel dit over een groot bord, dit hoeft niet als er kommetjes worden gebruikt in plaats van de coquillesschelpen. Het zout zal helpen met de ondersteuning van de schelpen en zorgt voor een mooie aankleding.
-
Giet de ajo blanco in de schelpen of kommetjes en snijd de coquilles in dunne plakken en verdeel over de schelpen of kommetjes. Schenk over elke coquilles een beetje van de koude ajo blanco en garneer met plakjes blauwe druif en takjes dille.
-
Heb je nog ajo blanco over? Deze is ook heerlijk zonder de coquilles, dus genieten maar!
- Geniet van je coquilles!
